17 ian. 2019
  |   Nu sunt Comentarii

Da, cum dracului ar fi să spui exact ce gândești?

Să-i spui prietenului tău că te enervează când te sună la ore infernale. Să-ți spună iubita, când îți deschide ușa, că tocmai se masturba și că ai deranjat-o. Da, cum dracului ar fi să ne spunem exact ce gândim? Fără minciună. Se poate fără minciună? Când nu ne mințim? Avem momente în care suntem în totalitate sinceri?

Cum dracului ar fi să ne trezim dimineață și să-i spunem vecinei ”fă cretino”? Realizăm că viața e o minciună care contrazice sinceritatea mereu și mereu? Ne războim pentru o minciună. Păi putem fără minciună? Ne creștem copiii în minciună dar le cerem să devină monumente de sinceritate. Vrei să fiu sincer? Chiar vrei? Te dau dracului în pula mea! Aaaa, am fost prea sincer? Sau n-am suficientă pulă pentru tine?

Ne mințim mereu, întruna. Dar ne dorim o viață mai sinceră. Suntem o continuă minciună dar ne credem mai sinceri decât restul lumii. Recunoaștem minciuna ca pe romanul cel mai citit din lume, dar ne credem, toți, ce-i mai sinceri. Mințim pe față, dar nu recunoaștem. Noi, tu, eu, suntem sfinții sinceri. Suntem pe dracu.

Tu nu minți! Desigur, mint doar ceilalți. Mincinoșii dracului, care sunt ei, nu tu. Sfântule care ești tu. Sincerule care te-ai născut. Pui pe tine, câtă sinceritate la tine. Și Universul se minunează de sinceritatea ta.

Trăim în minciună. Ne-am născut din minciună. Totul e o minciună. Fără minciună lumea asta o să moară. Pentru că asta cultivăm. Minciuna. De la început până la sfârșit. Fără minciună lumea nu există.

Hai, nu te mai minți. Ești un mincinos. Ești o mincinoasă. Ca și mine. Ca și ceilalți. Cuvântul sincer nu există. Dacă ar exista nu ai exista tu. Când nu vom mai exista noi, atunci o să dispară și minciuna.

Cum ar fi să afli că, în fapt, toate valorile în care credeai nu valorează nimic? Dezamăgire? Desigur, asta e viața fără minciună? Ai o altă teorie? Serios? Adică o altă minciună în care doar tu crezi?

Dragii mei, teoria minciunii există, chiar dacă vreți să recunoașteți asta sau nu. Dar despre asta mai vorbim. Am spus o minciună? Nici eu nu mai știu!

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.