30 apr. 2022
  |   Nu sunt Comentarii

Dacii liberi la anii 80, condamnare cu închisoarea dacă cumpărau mai mult decât mâncau

La anii 80, de te punea dracu să zici muie PCR sau dacă cumpărai pită din altă localitate decât cea de domiciliu sau dacă îndrăzneai să cumperi alimente (adică căcaturi) mai mut decât se presupunea că poți să mănânci într-o lună, te duceai la închisoare și regimul te uita pe acolo vreo câțiva ani buni.

Așa că mai moale cu dacii liberi la anii 80, cu regimul ”minunat” care o construit băgând pumnul în gura maică-tii, cu ce minunat era când vorbeai doar întrebat și doar cu propoziții foarte scurte, gen ”DA” sau ”NU”, când ”minunățiile” pe care le făcea haita ceaușistă erau singurele ”programe” tv pe care le îngurgitai cu mândrie că erai posesor de tembelizor, cu mileu și pește din sticlă.

Pe 1 Mai te duceai la defilare și apoi la mici și bere doar pentru că așa voia regimul, pentru că hienele te voiau îngrămădit, grămadă și controlat, anesteziat, că te distrai era doar o cruntă și falsă iluzie.

Mno, ui o adunătură organizată de la anii 80

Azi spui că eram uniți, că ce copilărie faină, că diverse căcaturi de genu` ăsta. Pe dracu, erai unit pentru că te ținea regimul unit, aveai impresia că ai o copilărie faină pentru că regimul îți dirija această stare, te simțeai bine pentru că regimul voia să te simți bine, zeul și binefăcătorul tău nu era mnezău, ci Ceaușescu end company.

Coada ceaușistă, desigur, stăteai la coadă din plictiseală, așa, ca să pleci de acasă, că era mai cald afară decât în casă, dar mai mult din plictiseală

După mizeria de ”revoluție” de la 89 trebuia să demonstrați că sunteți uniți, când regimul te-a lăsat să faci ce vrei, cum vrei și, bineînțeles, doar ce poți! Dar după 89 ai uitat ce înseamnă unitate. Nu ne mai constrânge nimeni? Atunci fiecare cu pizda mă-sii. Dă-i în morții și răniții lor, facă ce vor, să fure tot dacă pot! Desigur.

După 89 egoism, adio naționalism, ne doare-n organ că am redevenit sclavi dar cu titulatura de democrați, să moară și capra vecinului, dă-le dracului de păduri că nu-s ale tale, mai taie din fabrici și uzine – dă-le dracului, mănâncă, futu-ți ceapa ta de copil, că io la anii 70 mâncam pită cu ceapă și mergeam la oțelărie 12 ore, ce pula mea atâta școală, fitness, șhaorma și coca-cola. Și mergeai la școală pentru că altfel te cafteau, și te ciomăgeau ca să înveți pentru că voiau să poți pricepe mai ușor că făceai doar ceea ce voiau ei.

Așa că, repet, mai subțire cu dacii liberi la anii 80. Atât.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.