26 aug. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

De ce îi doare-n fund de România pe angajaţii ROMATSA?

Pentru că sunt o dovadă clară a individualismului pur românesc. Pentru că sunt nişte nesimţiţi care fac grevă pentru a se evidenţia, pentru că s-au plictisit probabil să lucreze la o firmă la care şi-au angajat toate neamurile şi prietenii! Angajaţii de la ROMATSA ne-au demonstrat încă odată, deşi nu cred că mai era nevoie, că în România zilelor noastre nu mai există oameni cărora să le pese de ţară, de semenii lor, de viitorul tuturor. Pentru cretinii ăia care au generat pagube de cel puţin 300.000 de euro restul lumii nu contează, ei se cred dumnezeii României şi noi ceilalţi care le susţinem salariile de nesimţiţi trebuie să luăm poziţia de drepţi în faţa lor.

Acestea sunt motivele pentru care nici măcar nu-i doare în cur pe ăia şi pe alea de la ROMATSA. Ideea este următoarea. Te-ai săturat de un salariu mai mare decât al preşedintelui ţării şi vrei să ieşi mai repede la pensie? Du-te şi angajează-te la o firmă privată. Lasă-ne.

De fapt, hai să vedem care sunt cele mai importante motive pentru care controlorii de trafic din România au ales să facă grevă şi să paralizeze traficul aerian timp de două ore.

  • Contractul colectiv de muncă, motiv de dispută între sindicalişti şi conducerea firmei. Adică, nişte bugetari se ceartă cu alţi bugetari pentru că, probabil, în contractul colectiv de muncă nu sunt cuprinse noi beneficii pentru rudele, prietenii şi nepoţii angajaţilor de la ROMATSA. Cu alte cuvinte, hai să paralizăm România timp de câteva ore pentru că noi suntem dracu’ pe pământ şi avem dreptul să facem ce vrem noi, că la salariile de aproape 5000 de euro ne permitem să o frecăm la rece chiar şi o săptămână întreagă.
  • Pensionarea  la 55 de ani şi introducerea unui articol prin care, după această vârstă, un controlor de trafic să aibă posibilitatea să fie trecut pe un alt post în ROMATSA (la o direcţie operaţională sau de siguranţă). Să mori tu că vrei asta?! Mama are salar de 1000 de lei după 30 de ani de muncă şi tu vrei să sugi din bugetul la care contribui şi eu chiar şi după pensionare? Nu cumva ai vrea să te plătească statul chiar şi post mortem cu un salariu de 5000 de euro pe lună tocmai pentru că tu ai fost controlor de trafic?

Cum au procedat nesimţiţii de la ROMATSA? Au ieşi în curtea instituţiei care i-a îmbogăţit şi au frecat nişte frunze de mentă cu degeţelele lor firave. Şi culmea culmilor, „protestatarii au purtat tricouri albe imprimate în partea din faţă cu harta României, în culorile tricolorului, pe care scria ‘Unde este interesul naţional’, iar în partea din spate scria, cu negru, ‘Distrugerea Romatsa?!’. Aceştia au purtat şi insigne pe care scria ‘Noi suntem Romatsa’.” (sursa)

Pe tricourile alea nu trebuia să împrimaţi harta României pentru că vouă nu de România vă pasă, ci de curul vostru, atât. Eu v-aş acuza că aţi folosit însemnele ţării în mod abuziv şi nejustificat. Pentru voi România nu este decât o curvă care trebuie să fie disponibilă pentru voi oricând şi oricum.

Nişte cretini se afişează cu întrebarea Unde este interesul naţional? Vă răspund eu. Interesul naţional este peste tot, numai la voi în cuget şi-n gândire nu. Aţi folosit vorbe mari doar ca să vă audă lumea.

Dacă aveaţi dovezi clare că cineva vrea să distrugă ROMATSA le puneaţi pe masă. Dar voi nu aveţi aşa ceva, folosiţi vorbe şi expresii pe care le-aţi auzit la alţii şi pentru că aţi observat că dau bine la public.

Nu, nu voi sunteţi ROMATSA! Voi sunteţi doar nişte nerecunoscători, nişte îngâmfaţi care cred că restul cetăţenilor României nu contează când vine vorba de salariile voastre de bugetari nesimţiţi. ROMATSA înseamnă ceva mai mult decât credeţi voi. V-aş demite pe toţi ca să vedeţi că nu voi sunteţi ceea ce credeţi că sunteţi. Nimeni nu este mai presus de interesul naţional, pentru că încă mai sper că România nu a devenit un trib “modern”.

„Nu ne dorim această grevă. Nu ne dorim să dăm peste cap traficul aerian. Nu ne dorim ca pasagerii să aibă de suferit. Dar siguranţa vieţii şi libertăţii salariaţilor Romatsa, cât şi a pasagerilor este mai presus decât două ore de întârziere sau o zi ratată”. (sursa) Aşa cum spuneam, voi vorbiţi din cărţi, din filmele poliţiste, voi habar n-aveţi ce spuneţi.

În sfârşit…

Eu i-aş chema în instanţă pe toţi greviştii şi le-aş cere să acopere pagubele produse din propriile salarii. Pe de altă parte , i-aş demite pe toţi şi aş angaja noi oameni care înţeleg şi ştiu ce înseamnă “interesul naţional” sau “cine este ROMATSA”.

De ce credeţi voi, ăia de la ROMATSA, că ar trebui să ieşiţi la pensie la 55 de ani? Aveţi cumva aparatul de reproducere în palmă? N-aveţi statut de militari, aşa că marş la muncă. Pe salariul ăla şi eu m-aş duce să stau într-un turn şi să privesc lumea de sus până la adânci bătrâneţi. Că de fapt vouă nu de ieşitul la pensie vă pasă, ci de banii pe care aţi vrea să-i câştigaţi în plus după ce vă pensionaţi, bani pe care încercaţi acum să-i obţineţi tot de la ROMATSA. Şmecheri cu gulere scorţoase ce sunteţi!

Nu spun că nu munciţi în condiţii de stres foarte mare, dar şi un şofer de tir munceşte în condiţii destul de grele, trafic, noapte, zi, mii de kilometri, departe de familie, amenzi, restricţii, dormit prin cabină, prin parcări, riscul de a fi călcat de hoţi etc. şi tot nu iasă la pensie la 55 de ani. Aşa că mai încetaţi cu grevele la ROMATSA.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.