Am o mare curiozitate. De ce nu organizăm proteste și pentru a stopa furtul apei? Da, apa aia care este extrasă din pământ de marile corporații ale lumii și care ne este vândută mai apoi la un preț mult mai mare decât cel al apei de la robinet.
Apa de la robinet este mult mai bună, mai pură, mai potabilă decât apa îmbuteliată, acest lucru a fost deja demonstrat. Păi și-atunci de ce ne cumpărăm apa de băut dacă deja avem o țeavă personală acasă pe care curge apă potabilă?
Aud tot felul de păreri atât de ferme încât câteodată sunt îngrozit.
Serios? Dar de ce nu faci și baie cu apă minerală? De ce nu renunți definitiv la apa de la robinet? Când se sistează furnizarea apei de la robinet mai mult de o zi, intrăm în panică, ba chiar mai și protestăm. Au fost făcute zeci de filme documentare prin care ne este arătat foarte clar că marile corporații dețin deja controlul unei mari cantități de apă furnizată în mod natural de planeta noastră.
Efectele? Zero. Nici nu ne pasă, nici nu ne doare undeva de faptul că apa ne este efectiv furată de sub nas. Facem istericale când nu avem apă la robinet, iar când o avem nu o folosim. Nu-i bună apa de la conductă? Hai atunci să ieșim în stradă și să protestăm. Hai să facem propuneri legislative pentru ca aleșii neamului să facă legi prin care apa de la robinet să fie în mod obligatoriu îmbuteliată și vândută en gros și en detail, dacă varianta asta ne atrage mai mult.
Hai să propunem ca apa de la robinet să fie apă minerală sau plată. De unde dracu moda asta, apă plată cu lămâie? Nu mai suportăm apa de la robinet, deși până în ’89 toți ne potoleam setea doar cu apa de la robinet.
Chiar suntem atât de orbiți? Chiar nu reușim să vedem că apa planetei ne este furată și apoi vândută la niște prețuri extraordinar de mari? Oare chiar produce cineva apă? Nu, apa există în mod natural.
Apa ar trebui să ne fie oferită gratis, lucru de care ar trebui să se asigure chiar aleșii neamului. Or nu se întâmplă asta. Primim apă la robinet, contra unui preț, zic eu, rezonabil, dar noi o ignorăm, considerând că ceea ce curge pe țeava aia nu e chiar potabil.
Nu protestăm, chiar încurajăm furtul apei și vânzarea ei în peturile de plastic care ne invadează și ne ucid planeta. Bem apa din sticlă și apoi aruncăm petul pe unde ne vine la îndemână, adică aproape peste tot, cu excepția propriei locuințe.
Bem toate prostiile din comerț fără ca măcar să știm ce naiba bem, și le bem doar pentru că așa am auzit că e mai bine. Un mare rahat aruncat în ochi de media și de marile corporații. Un mare rahat pe care, culmea, mai dăm și bani, și nu puțini.
Banca Mondială apreciază valoarea pieței mondiale a apei la peste 800 de miliarde de dolari. Poftim?! Păi și cine credeți că va conduce lumea? Când apare seceta ne ducem la popi și-i rugăm să facă slujbe pentru nori de ploaie, pe motiv că ne mor vitele în bătătură. Când plouă prea mult îi cerem aceluiași Dumnezeu să oprească potopul. Nicicum nu-i bine.
Naștem copii dar nu facem nimic pentru viitorul lor, viitorul planetei ținând de resursele planetei. Dacă unii ca mine vin și protestează împotriva furtului apei, ceilalți spun că folosim vorbe mari doar pentru a atrage atenția asupra noastră.
Rezervele publice de apă trebuie să rămână publice, dacă acestea vor intra în totalitate în proprietatea corporațiilor viitorul planetei devine un mare moft de care vor dispune doar marii bogați ai lumii. Ce nu se înțelege din asta?
În timp ce unele zone ale lumii se confruntă cu seceta, marile corporații extrag și îmbuteliază apă sau sucuri. Scopul acestora? Doar profitul! Ce facem noi? NIMIC! Doar cumpărăm, cumpărăm și continuăm mereu și mereu să cumpărăm apa, apă care a fost furată.
Fără apă planeta asta moare. Cine deține deja controlul asupra pieței mondiale a apei? În nici un caz întreaga populație a planetei.
În timpul secetelor cu care și România s-a confruntat de foarte multe ori, ce crezi că au făcut fabricile de îmbuteliere a apei din România? Evident, au continuat mereu și mereu să fure apa și să ne-o vândă pe bani foarte mulți.
Apa de la robinet o lăsăm să curgă în neștire, dar pe cea cumpărată de la magazin o bem până la ultima picătură, pe motiv că am dat bani pe ea. Dar apa de la robinet care se duce pe apa sâmbetei cine dracu o plătește, nu tot noi?
De unde crezi că este adusă apa care se transformă în sucuri și apă minerală? Ai auzit cumva de un caz în care o companie de îmbuteliere a apei și-a cedat producția de apă dintr-o lună de zile, în mod caritabil, celor cărora le-au fost afectate culturile agricole? Eu nu am auzit de așa ceva? Când apare seceta corporatiștii fac și mai mult profit. Când apare seceta ne moare producția de legume și fructe și în mod automat începem să aducem merele cu gust de plastic din Olanda, Spania și Grecia? Cine face profit?
O fabrică aparținând companiei Coca Cola, situată într-o zonă foarte afectată de secetă, a folosit exact atunci când restul populației și a economiei aveau reguli restrictive la rezervele publice de apă 118 milioane galoane de apă. Un galon de apă este echivalentul a 3,78541178 litri.
Eu personal nu mai vreau să beau apă îmbuteliată. Gata. Nu vreau să ajung să-i dau explicații copilului meu legate de faptul că și eu am încurajat furtul apei. Mai jos am lăsat un documentar foarte interesant despre apă.
Ce mai poţi să spui?