15 mai 2020
  |   Nu sunt Comentarii

Declafracția mă-tii, știu!

Mă oprește mutulică. Declafracție aveți? Da, zic. Merg să cumpăr niște pempărși. De moșnegi. 5 aprilie. Eu am scris patru. Morții și răniții, eu așa am crezut! Că-i 4 aprilie. Căcănarul, nu-i bine, e cinci. Așa, și? Eu am crezut, toată ziua că-i 4. Nu-i patru, nu sunteți în regulă. Zicea-i că-i hitlerist.

Serios?

Un niște unul pe care l-a îmbrăcat statul în uniformă și care nici măcar nu știe că diferența dintre o cifră și-o viață nu se măsoară în declarații în care poți să scrii absolut ce vrei. Problema celor care l-au educat? EMPATIA. Și ce să fac, zic? Mergeți acasă și face-ți altă declarație cu ziua de azi. Să mori tu, covidit?! Păi acasă mă duc, nu mai ies afară decât cu ciobănescul, pă sară.

Rupeți și aruncați declarația aia acum la gunoi. Nu v-am amendat. Dar, mergi și fă-ți alta.

Ai sesizat? Trecerea asta de la futu-vă-n gură la futu-te-n gură, la unii micropolițai e atât de mică încât asteroizi zgubilitici care aleargă de nebuni prin univers se opresc și fac șoc anafilactic. Acum te fut, acum vă fut. Futăcioși.

Păi acasă mă duc, dar aștept pe cineva. Nu contează, grohăie uniformizatul pulii. Păi că ce să fac cu declarația în casă, că e prea scorțoasă să mă șterg la cur? Aștept pe cineva, zic.

Bine, așteptați, dar apoi să mergeți să schimbați declarația, da?

Da, bine. Mersi, că am voie să aștept.

Fraierică, pe care te-o îmbrăcat mă-ta cu noroi când dădeai la porci, eu n-am avut ocazia asta. Mi-aș fi dorit. Eu am tremurat de frig și-am mâncat cândva terci de făină de grâu și cu sare. Fluierică care crezi că te-o pus statul în buricul staulului oilor, știu, te-or pus pentru că trebuia să avem și ciomăgiști. Am mai multă școală decât ai tu viață, crengurică care îmi ceri declarație la domiciliu.

La bloc, la aprox 10 metri de scară, un alt ofuscat, din satul măgura cretinilor, cred că același, pă sară, ca să înțeleagă și neamul lui, mă oprește și îmi cere declarație.

E pă prispă, zic. Poftim? Da, e pă prispă, stau acolo, la zece metri, sunt cu ciobănescul german, nu-l vedeți, așteptam căcatul și pișatul lui?

Nu e bine, zice, ofuscatul. Buletin? Nu să mai există buletine, zic. CI? Poftim, ce-i aia? Carte de identitate. Aaaaa. Am. O aduc imediat. Nu-i bine, zice ofuscatul. Sunt la 10 metri, domnul, aduc și diplomele dacă vreți.

Nu-i bine, ofuscatul!

Băi, prietene, ofuscații din dealul în care mă-ta s-o futut cu toți cretinii, te-or repartizat aici, la mine, ca șă-și bată joc de tine, dar or uitat să-ți taie limba, că altfel nu te puneai cu limba mea, a strămoșilor mei. Să te ferească universul dacă vrea să te mânce, că te fac varză și te arunc la porci. Cum le zicea? Aaaa, lături. Cât mai trăiesc. Și ultima lui vorbă, ăla e ciobănesc german? Serios? M-ai întrebat asta? Bă, tu chiar ești cretin?

Băi, fraierică, eu sunt de acord cu reguli, că Anglia nu a avut reguli, dar tu parcă erai hitlerist. Ce-i cu tine?!

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.