2 apr. 2020
  |   Nu sunt Comentarii

Doctorița Carolina Radu băgată săgeată de peneliști

Ieri a apărut un articol semnat de o pseudoziaristă numită Matei Sorina, o scriitoreasă flămândă care n-are timp de verificat mai multe surse pentru că-i tremură fălcuțele de foame și trebuie să scrie pe presacurata.ro, orice, numai să scrie. Nu contează ce și cum. Să scrie. Să fie material. Să indexeze goagăl.

Articolul e, de fapt, nu o scriere venită din puțul gândirii `mneai, ci o traducere a unei înregistrări – interviu cu doctorița Carolina Radu de la spitalul din Municipiul Hunedoara. Citind articolul am rămas șocat. Acuzați managerul spitalului Radu Budae, primarul Dan Bobouțanu, doctorul Bende. Hai să vedem ce spune aceast cadru medical.

Știam că acești domni chiar sunt dedicați muncii lor și că nu sunt în stare de măgării, pentru că toți trei, după cum s-a confirmat în timp, au o calitate rară, pe care nu o prea mai găsești pe la politicieni, frica. Și brusc apare Carolina Radu, penelistă, fostă pe la conducerea spitalului din Hunedoara, mare vindecătoare de boli infecțioase atunci când Arion Viorel primește șuturi de la bloggeri ca Sebastian Bârgău în instanțe de judecată.

Așa că am privit cu suspiciune spusele doamnei Carolina. Dar hai să vedem ce spune doamna.

Primul om pe care l-am contactat a fost Radu Budae, managerul spitalului și prima întrebare pe care am pus-o a fost ”E adevărat ce spune doamna aceea?”. Nu, acea doctoriță denaturează, mi-a spus domnul Budae. Noi am luat toate măsurile necesare pentru protejarea medicilor. Doamna respectivă se contrazice singură.

Am verificat textul mai în detaliu. Da, se contrazice cu desăvârșire. Am dat telefoane și am stat de vorbă și cu diverși angajați din spitalul hunedorean. Toți au avut doar cuvinte de laudă pentru manager, director, primar. Oameni simpli, care nu vor să fie identificați, dar care și-au spus părerea ferm și fără ezitări.

Și ca să fie clar, eu, Traian Urieș, nu aduc osanale nimănui, nu sunt aservit nimănui. Nu mă subordonez nimănui, nu execut ordine politice.

Chiar înainte să încep acest articol primesc un mesaj pe messenger de la o angajată din Spitalul dr. Alexandru Simionescu Hunedoara. Nu pot să-i dau nume pentru că persoana respectivă nu a dorit acest lucru.

”Să-ți spun eu ce eroină e doamna Radu Carolina? Păi ‘mneaei afirmă că tratează pacienții cu covid, nu? Marea eroină! Care îi tratează online, aflându-se în izolare, la boli infecțioase rămânând doar doamna doctor Artean. Azi e un pneumolog de gardă. De mâine, Dumnezeu cu mila.”

L-am sunat iar pe managerul spitalului.

  • Doctorița Carolina e în autoizolare?
  • Da
  • Sunt vinovați de ceva cei de la DSP?
  • Nu neapărat. Spitalul Județean e închis, toți suspecții vin la noi (Hunedoara). Noi am redirecționat cazuri și spre spitale mai mici, cum ar fi Hațeg, și ne-am descurcat cumva. Noi credem că suntem acoperiți din toate punctele de vedere.

Și acum cu (H)Arioane și Hăroaice

Băi azbest cu frișcă care vă dați, băi așezăminte cu cuiele șefului de partid în cur, băi crucificaților zombificați, voi nu vă potoliți nicicum?

Mor unii, voi vreți putere? Pune dracului mâna, Arioane, lasă dracului propaganda cu Vila HD și cu căcaturile tale sponsorizate. Ai stat lângă Bobouțanu 4 ani, ți-o aservit întâlnirile cu circumspecții tăi ciudați, și acum te caci pe tine că fuți buha de amiază și că tu ești bufnița de servici și nu poți să te zburătăcești la cer?

Doamna Hărău, e bine p-acasă, cu bani de la stat, cu statul degeaba? Ce căcat ai fulgerificat de când stai acasă? Vreun proiect serios de lege, care să-l facă pe penelist mai penelist decât cel pesedist? Mneata nu știi nici cu ce se mănâncă ciorba de burtă, dar te dai mare leguitoare. Te-ai făcut de răs de câteva ori în parlament și aștepți să te aplaud, să te scot cucuta cu coițe? Hai, sictir, mamaie, ești prea bătrână pentru mine, că altfel te căutam pe sub fusta aia necălcată. Poate te și mârleam.

Iar `mneata, doamnă Carolina Radu, ce căcat ți-au promis peneliștii de te-ai înjosit așa de tare? Am tot tăcut. Dar, vă promit, că în perioada asta, în care îmi mor prieteni, cunoscuți, apropiați, oameni de bine, nu o să tac. M-ați stârnit? Mă aveți. Luați – mă așa cum sunt. Și luați cu pită, românească, să nu vă fie greață.

Mai multe informații găsești aici.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.