13 oct. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Încă o dovadă că suntem nişte naivi incurabili

La prima oră a acestei zile aproape toate canalele de televiziune transmiteau o ştire care ne dovedeşte încă odată naivitatea şi sărăcia din gândire: 1200 de credincioşi pe oră pupă racla şi moaştele sfintei Parascheva, în ciuda ploii şi a frigului.

Pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva atrage circa 300.000 de credincioşi anual, ei lăsând peste 5 milioane de euro în conturile Bisericii Ortodoxe Române, scrie Jurnalul naţional. Unde se duc aceşti bani, de ce nu intervine statul pentru fiscalizarea lor, sunt enigme care cel puţin deocamdată rămân neelucidate.

De ce donăm atâţia bani la vistieria Bisericii Ortodoxe Române? Ce aşteptăm să se întâmple în urma unor astfel de donaţii? Fie că avem bani să ne tratăm sănătatea fie că nu, nişte mărunţiş tot găsim prin buzunare pentru burţile grase ale preafericiţilor din fruntea BOR.

Chiar ne-am tâmpit atât de tare încât să credem că morţii pot face minuni în viaţa noastră? Oare nu reuşim să ne deşteptăm? Dacă sfânta Parascheva sau Arsenie Boca ar putea să facă ceva pentru noi eu cred că primul lucru pe care l-ar face ar fi să ne arate că nu suntem decât nişte cifre importante pentru cei care se dau sfinţi după ce au terminat o facultate de teologie. Ori aşa-numiţii sfinţi nu sunt decât nişte unelte prin care se determină poporul să-şi doneze banii pe care oricum îi face cu mare greutate.

Suntem nişte cretini să credem că acel Dumnezeu la care ne închinăm de frica pedepselor cereşti are vreo legătură cu metodele preaînalţilor din fruntea imperiului BOR.

Dacă i-ai trimite la muncă în ploaie şi vânt pe acei tâmpiţi care stau la rând să pupe moaştele nu ştiu cărui sfânt ai fi considerat inuman, manipulator, nepăsător cu oamenii, înclinat spre practici care presupun sclavagismul şi teroarea.

Dar BOR şi implicit toate guvernele care se perindă pe la putere au găsit metoda uşoară: ia coşciugul cu sfântul X, pune-l în stradă şi lasă-i să vină la noi, vor veni, cu miile, cu inima deschisă, cu pumnul plin de bani, ne vor da tot, fără se le-o cerem noi.

Biserica Ortodoxă Română este cea mai profitabilă instituţie publică din România. (sursa)

Fraţilor, dormiţi liniştiţi, că minunile se înfăptuiesc chiar aici pe pământ, dar nu pentru voi, ci pentru preasfinţii poleiţi în aur din fruntea BOR.

Oare la ce ne foloseşte creierul?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place scrisul meu vâră-te aici cu adresa de email pentru a te înțepeni definitiv (abona) la blogăritul meu, mai apoi, îți voi trimite notificări atunci când debitez articol nou. Să nu te superi.

Despre fotografie
Foto Blogger