5 apr. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Enervanții zilelor noastre

Când ai o zi proastă nimic nu-ți iese, nimic parcă nu-ți vine să faci. Dacă ai o slujbă la care trebuie să te duci în mod obligatoriu cu siguranță nu vei da randament. Te trezești cu fața la cearșaf, te împiedici în drum spre baie, verși cafeaua peste tot, zbieri la primul șofer care nu-ți dă prioritate, toți oamenii din jur par enervanți, șeful nu mai pare un monstruleț ci un dinozaur modern, toate vânzătoarele te enervează, ți se pare că ești cel mai urât om de pe planetă, nimeni nu mai are dreptate, ai impresia că te-ai născut în secolul greșit, sari de la o idee la alta, soarele nu-i bun, mâncarea nu are gust, hainele stau prost pe tine, apa are gust de broaște, nu mai ai greutatea potrivită, simți nevoia să bați pe cineva, merele au gust de banane, ai impresia că prietenii te-au părăsit, toate florile au același miros, muzica pe care o asculți nu are noimă, mama, sora, fratele, nevasta, copiii sunt împotriva ta.

Cam așa arată o zi proastă. De ce-i proastă nimeni nu prea știe. Cert este că toată lumea o cataloghează ca fiind o zi proastă. Și fix în ziua aia proastă te sună sau te abordează enervanții lumii. Unul te sună și te întreabă stupizenii. Tu, încercând să pari politicos, îi răspunzi. Ăla, nu, insistă și-ți pune aceeași întrebare dar sub altă formă. Îi răspunzi a doua oară și el îți pune întrebarea a treia oară, sub altă formă. Te enervezi și-l dai dracului. Și idiotul pământului te ceartă întrebându-te că de ce l-ai dat dracului.

În ziua aia proastă încerci să te controlezi, adică mai bine taci decât să te iei la harță cu toată lumea, că asta îți vine de fapt să faci. Nu, nu poți să faci asta, pentru că în drum spre casă te întâlnești cu un enervant, care râde cu gura până la urechi și ignoră faptul că tu-i spui că te grăbești și că ai o zi proastă.

Te oprești la chioșcul de la colț să-ți iei țigări. Vânzătoarea se mișcă în reluare, socotește de două ori un pachet de țigări și o apă minerală. Îi spui că te grăbești. Ea te ia la mișto și ți se adresează cu ”bine, drăguță, imediat îți dau restul”.

Ajungi în spațiul tău privat, adică acasă, și ai pe moment senzația că te-ai eliberat de ziua proastă. Greșit, fix când te pui pe tron sau când te-ai băgat la duș te sună un enervant. Nu răspunzi, că doar nu târâi telefonul după tine prin toată casa. Ieși din baie și îl suni pe enervant, gândindu-te că te-a sunat pentru o chestiune importantă. Greșit, enervantul insistă să-ți povestească aceeași chestie sub mai multe forme sau chiar să te întrebe dacă ai habar de starea vremii.

Îți iei semințe de floarea soarelui, o bere, te așezi comod în pat și îți pui un film, încercând astfel să faci ceva bun și într-o zi proastă. Un căcat, fix după primele minute de film te sună un idiot, o idioată, care te întreabă dacă ai văzut ultima știre, ultimul mort prezentat de ProTv, ultima idioțenie discutată în preajma alegerilor pe Antena 3. Te scuzi și minți spunând că ai o treabă importantă de făcut. NU, enervantul insistă și te întreabă dacă câinele tău cel virgin a reușit să fută cățeaua aia de nouă ani care aproape că ieșise din călduri. Bă, voi chiar sunteți proști?

Nu bloggerii sunt enervanți pentru că scriu despre voi, ci voi sunteți de-a dreptul enervanți că insistați să fiți enervanți exact când nu trebuie. Nu vă puteți alege și voi o zi bună pentru a fi enervanți? De ce trebuie să fiți enervanți fix într-o zi proastă? Fiecare om este un enervat și-un enervant. Hai să fim mai puțin enervanți că astfel poate devenim mai puțin enervați. Ar fi o chestie, nu-i așa?

P.S. Scriu asta tocmai pentru că am și eu enervanții mei și sunt și eu, la rândul meu, enervantul frecvent al altora.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.