26 mai 2017
  |   Nu sunt Comentarii

Că ești manipulat nu-i o rușine, să nu crezi că ești manipulat e o prostie

Se tot ridică unii care, zic ei, au coaiele mari, și spun: eu nu sunt manipulat, eu sunt pur (prostule, nu mai ești pur din momentul în care ai ieșit afară din pântecul mă-tii!), eu sunt eu, de dimineață până seara. Mă, să mori tu, chiar așa! Îi mai observ și eu, din când în când, și-mi zic, mai apoi, mie, ești prost, tâmpitule, tu ești cel mai manipulat, ești soricelul orb, ești oaia care crede că conduce turma, ești boul care crede că el perpetuează, ești vaca care stă ca vaca și crede că boul din spatele ei o lăsat-o gravidă, ești bărbata care se visează Preafericita Conducătoare a Bisericii Ortodoxe Române.

Dacă ești unul dintre personajele de mai sus nu te supăra pe mine. Eu sunt doar pianistul, așa că nu trage în pianist, nu el face muzica, el, de cele mai multe ori, o interpretează. Proastă sau rea. Compozitorii sunt vinovați, probabil, dar, de cele mai multe ori, vinovați sunt actorii. Pentru că ei oferă motivul și starea, pista pe care se lansează o idee sau alta, stativul pe care pun stăpânire cuvintele grele și obiceiurile. Desigur, vinovați, așișderea, de cele mai multe ori, sunt și spectatorii, că ei stau ca proștii, ca snobii, ca neștiutorii, și se uită la ăla manipulatu’, care zice strict ce i s-a spus că trebuie să zică?

În fine, pe scurt, unii nu cred în manipulare și nu cred pentru că habar nu au ce-i aia manipulare. M-am uitat a doua oară la filmul Focus (2015) și cred că e genial. Magie înseamnă manipulare. Când te mai duci la circ sau dai peste un magician, gândește-te că (acceptă asta, ești controlat deja), ești manipulat temporar, scos din cotidian, adică din programul de manipulare globală, și introdus într-un program care are o durată de funcționalitate în funcție de cât de activ e neuronul tău, adică la nivel micro, adică doar pentru tine. Te uită și bagă la cap. Ți-am lăsat și trailer.  Nu te impacienta, grav nu e, dar nici bine nu e. Depinde cum privești, depinde ce-ți dorești, depinde de cât de mult vrei să reziști. În rest, baftă și miracole!

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.