29 feb. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Eu nu vreau să fiu fotograf

Mă face lumea fotograf. Mă fac și eu uneori fotograf. Fotograf poate fi cel care merge la nunți și botezuri, cel de la poliție care te pune să stai drept și cu privirea îndreptată spre obiectivul aparatului foto D3100, cel care își fotografiază pruncul la naștere etc. Eu nu sunt fotograf, eu nu vreau să fiu fotograf. Dacă mă faci fotograf mă enervez, că eu nu sunt doar un individ cu o cameră foto în mână care focalizează pe orice și oricum.

Eu vreau să fiu altceva. Doi ochi care privesc altfel decât restul lumii. Un individ cu trei sau mai mulți ochi când vine vorba de scanat împrejurimile și detaliile subiectului. ”Pictorul” în Photoshop, ”pictorul” care utilizează doar lumini și umbre, individul care observă umbra aia idioată de sub nasul tău, artistul (îndrăznesc s-o spun, deși nu mă consider) care compune poezie prin imagine.

Da, asta vreau eu să fiu. Ori asta nu o poți eticheta prin cuvântul fotograf. Poți, că așa ne-au educat unii, dar nu-i corect. Așa că încetați să nu mă mai numiți fotograf, să-mi restricționați orizontul prin etichete și titulaturi. Dacă spui că William Shakespeare a fost SCRIITOR l-ai ucis a doua oară. Omul acesta nu a fost scriitor. Omul acesta a fost un GENIU, ori unui geniu nu poți să-i pui o etichetă simplă de scriitor, că scriitori sunt mulți.

Când nu apăs pe butonul de declanșare al aparatului foto ce sunt, tot fotograf? Vezi? Pricepi despre ce vorbesc?

Așadar, nu mă mai fă fotograf, că fotografi sunt toți minorii și adulții de pe planeta asta. Eu sunt altceva. Un ceva ce vrea să fie diferit, un ceva ce crede, până la proba contrarie, că e diferit, un ceva ce caută frumosul în urât și urâtul în frumos.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.