23 iul. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

La fiecare 5 minute un român îşi bagă picioarele

Institutul Naţional de Statistică ne mai dă din când în când câte o veste proastă despre România. Iar noi ne mirăm şi mergem mai departe bolborosind ceva referitor la emigrare, plecat, băgat picioarele în ea de ţară. Acum avem din nou motiv să cârcotim: la fiecare 5 minute un român îşi bagă picioarele în ea de ţară.

Am mai rămas circa 19 milioane de suflete. Dacă lucrurile merg tot aşa şi nimic nu se va schimba, vom ajunge să vorbim singuri. De ce pleacă românii din ţară. Pentru că le este foarte bine în nici un caz.

Am prieteni care au ales calea occidentului acum 15 sau chiar 20 de ani. Îi întreb uneori dacă ar dori să se repatrieze. Răspunsul lor vine de fiecare dată ca un uragan: ce să fac acolo, să-mi mănânc zilele şi să mă trateze statul român ca pe un gunoi, ca pe o cifră importantă la alegeri? Pentru asta să venim? Nu, mulţumim. Ce-a fost mai greu a trecut. Acum avem un trai decent şi mult mai mult respect decât la noi în ţară.

Din aceste motive pleacă românii din ţară. De ce avem mai mulţi morţi decât nou născuţi? Din acelaşi motiv: femeile pleacă din ţară, rămân gravide şi nasc în ţara unde şi-au găsit un trai mai bun, de multe ori copilul neprimind şi cetăţenie română. Capisci?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.