30 iun. 2015
  |   1 Comentariu

Fotografia preferată din galeria mea a pierdut


Fotografia aleasă de mine a pierdut. Juriul a decis că Ionuţ Harag este cel care a prezentat cea mai competitivă compoziţie pentru concursul organizat de UniCredit TiriacBank şi World Press Photo. Fotografia câştigătoare dar şi alte imagini participante la competiţia anunţată de mine în articolul de aici o puteţi vedea pe facebook, adică aici.

Am aşteptat cu nerăbdare încheierea acestui concurs, mai ales că aveam sentimentul că am trimis o lucrare bună. Acum că totul s-a încheiat scriu aceste rânduri fără supărare, fără absolut nici un sentiment urât faţă de căştigător sau juriu. Puteam fi eu câştigătorul şi cu siguranţă nu mi-ar fi plăcut să ştiu că ceilalţi concurenţi nutresc faţă de mine sentimente care nu au nici o legătură cu concurenţa.

Vor urma alte competiţii, alte provocări, alte frământări. Sunt mulţumit că am învăţat totuşi ceva din acest concurs. Au fost peste 250 de participanţi şi cred că fiecare dintre aceştia se aştepta să câştige sau măcar să apară la favoriţi. Şi sunt sigur că fiecare a câştigat ceva, nu premiul pus la bătaie (aparat foto marca Nikon COOLPIX P610, 16MP, Black, un card de memorie de 16GB și o geantă pentru aparat), dar o experienţă în plus cu siguranţă.

Să participi la concursuri de fotografie nu-i uşor deloc. Cine crede că face o fotografie, o trimite şi gata, aşteaptă liniştit verdictul se înşeală. Până să faci sau să alegi imaginea care tu crezi că te reprezintă te confrunţi prima dată cu tine, lucru deloc uşor, mai ales dacă eşti mai exigent din fire. Apoi urmează aşteptarea, cu care nimeni nu ştie ce să facă, iar în final sentimentul de bucurie sau de dezamăgire.

Gata, “Fotografia câştigătoare din galeria vieţii tale” nu a fost a mea. Dar aşa cum am promis, postez fotografia cu care m-am prezentat eu la acest concurs.

Eyes_and_Wrinkles

Un răspuns la Fotografia preferată din galeria mea a pierdut

  • Mariana spune:

    Este impresionanta dar …din pacate oamenii sunt satui sa vada atata suferinta.Vor ceva care sa-i faca sa uite de ea .(parerea mea )

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.