2 aug. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Frica este dobândită

Am urmărit o emisiune pe digi life despre frică. Se spunea acolo la un moment dat că omul nu se naşte cu frica, că ea se dobândeşte pe parcursul vieţii. Pentru a se demonstra asta s-a adus în discuţie un experiment făcut chiar pe Albert Einstein, în perioada când acesta era doar un bebeluş. În braţele micuţului Einstein se tot punea un şoarece, însă bebeluşul nu reacţiona în nici un fel. S-a repetat acest lucru până când copilul a prins frică de şoarece şi a început să plângă.

Mai auzisem şi faptul că unii oameni încep să aibă tot felul de frici şi gânduri necontrolabile de la care se poate ajunge la schizofrenie.

Cred că aşa îmi explic de ce frica este un “produs” foarte bine vândut în lume. Cultivi frică şi apoi vinzi absolut tot ce doreşti. Dacă nu-ţi este frică de moarte n-ai cum să cumperi toate prostiile şi idioţeniile vândute tocmai în spiritul şi virtutea morţii. Apropo’ de asta, oare când se organizează următorul sfârşit al lumii?

Degeaba mai vin unii şi spun depăşeşte-ţi frica, că odată ce ea s-a instalat, vor avea grijă alţii să ţi-o menţină cât mai trează, cât mai activă.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.