3 mart. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Google lucrează la o platformă de identificare a virusului Zika

Zika este un virus ARN monocatenar cu sens pozitiv, din genul Flavivirus, identificat prima dată în 1947 în pădurea tropicală Zika din Uganda. Mai multe date despre acest virus găsești pe Wikipedia. Datorită răspândirii rapide a acestui flagel Google a decis să se implice și să ofere ajutor pentru identificarea rapidă a acestuia.

Astfel, Google a anunțat pe blogul oficial al companiei că o echipă formată din ingineri voluntari, designeri și oameni de știință lucrează la o platformă cu ajutorul căreia să se poată procesa date din diferite surse (meteo, călătorie etc) și astfel să fie identificate în timp real potențialele focare.

Practic este vorba de o platformă open source care identifică riscurile de transmitere a virusului Zika în diferite regiuni ale lumii. Astfel, UNICEF, guvernele tuturor țărilor și ONG-urile primesc un ajutor substanțial. Platforma se află la faza de prototip. Google informează că a crescut numărul căutărilor în motorul de căutare după termenul Zika virus cu 3.000 la sută, o cifră extrem de alarmantă. Acest virus se transmite prin mușcătura țânțarului din specia Aedes. (sursa)

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.