2 sept. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Guvernul a recunoscut oficial: taxa auto este ilegală

Începând cu 1 septembrie 2015 a intrat în vigoare OG 40/2015 care prevede că cei care au plătit taxă de mediu pentru înmatricularea auto îşi pot primi banii înapoi fără să mai fie nevoie de o acţiune în instanţă. Totuşi, lucrurile nu sunt chiar atât de simple precum par la prima vedere. Legea prevede că restituirea acelei taxe se eşalonează pe o perioadă de cinci ani. Doar nu aveai impresia că te duci mâine la ghişeul ANAF şi îţi primeşti înapoi banii de la stat aşa pur şi simplu.

Aici poţi citi actul legislativ care ne dă dreptul să ne recuperăm taxele auto fără să mai cheltuim bani cu instanţele, deşi, dacă vei avea curiozitatea să citeşti până la capăt OG 40/2015 vei observa că ideea de acţionare în instanţă este prevăzută chiar de lege. Nu dă statul bani înapoi decât după ce ne roadem nişte nervi sau dacă plătim alţi bani. Că aşa-i la noi. Când trebuie să dăm suntem ameninţaţi, când trebuie să luăm suntem amânaţi sau trimişi la plimbare.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.