8 iul. 2022
  |   Nu sunt Comentarii

În sfârșit, poate dispare faza cu poliția când îți cere cazier

Faza aia când mergi la poliție și poliția îți cere cazier? Și faza cu aia de la primărie când îți cere extras de cont ca să vadă un funcționar public, scris, fizic, dacă exiști pe bune? Și faza aia când sistemul național nu suportă diacritice, adică nu funcționează românește? Și faza aia când poliția îți cere buletin de identitate? Și faza aia când te întreabă ce grupă sanguină ai? Faza aia când te întreabă dacă chiar o murit tata și mama dacă-i chiar mama ta? Și faza aia când îi duci la aia de la turcmenistan act că apartamentul x e fix acolo?

Toamne, ferestre, se pare că o dat mnezău cu ghiocei și dispare și faza cu ”în ce an vă născură-ți?”.

Adică cică instituțiile statului încep să comunice între ele. Adică cică cumva instituția statului nu te mai întreabă dacă exiști, viu, din moment ce tu stai ferm în fața instituției statului, aproape viu.

Adică dacă miști, viu, la ghișeu, înseamnă că exiști. În principiu.

Pe scurt, am aflat că PNL, partid cu ciucuri roz, o inițiat (în sfârșit) o lege care s-o și votat, care zice că brusc nu trebuie să mai fug la Vasilica de la ghișeul 5 s-o întreb dacă-s întrebare sau răspuns, că nu mai trebuie să îi duc poliției o copie de pe cartea de identitate.

Toamne, ajută să ne mai și deșteptăm.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place scrisul meu vâră-te aici cu adresa de email pentru a te înțepeni definitiv (abona) la blogăritul meu, mai apoi, îți voi trimite notificări atunci când debitez articol nou. Să nu te superi.

Despre fotografie
Foto Blogger