24 feb. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Încearcă să-l înțelegi, e doar un câine

Azi am fost la un câine. Să-l văd, să mă împrietenesc cu el. E un urmaș de maidanez împreunat cu un Haski. Avea blana gălbuie și ochii albaștri. Dacă te privește în ochi ești pierdut. Îl vei lua cu tine oriunde vei merge. Cel puțin în mintea și-n gândurile tale.

A stat pe străzi o vreme, apoi a poposit în curtea unor oameni de bine. A fost alungat din nou pe străzi pentru că nu a fost ajutat să înțeleagă că o găină, o curcă sau alt animal din curtea stăpânului trebuie păzite, nu mâncate.

Acum și-a găsit din nou stăpân, unul are și el găini și alte orătănii prin curte. Numai că pericolul de a fi aruncat din nou în stradă nu a dispărut complet.

Sky

Am fost rugat să ”povestesc” cu el, să aflu de ce nu poate ignora găinile. Și cred că am înțeles repede de ce. Este derutat, ofensat de libertatea găinilor și enervat de lanțul care îl țintuiește locului. I-am oferit câteva recompense, o mângâiere amicală pe creștet și ne-am împrietenit rapid. Găinile parcă nu-i mai făceau cu ochiul.

A fost doar o zi. Voi mai merge. Sunt convins că voi reuși să-l determin să nu mai atace găini. Eu personal îi înțeleg apucăturile. Pe străzi nu sunt găini libere, iar pisicile se feresc în general de câini. Sunt sigur că și Sky va înțelege că există pe lumea asta și prietenie între o găină și-un câine maidanez. Ține-i pumnii lui Sky.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.