26 mart. 2013
  |   2 Comentarii

Insula Corfu – anestezie la nivelul perceptiei

Daca pasesti pe taramurile insulei Corfu vei simti un soi de anestezie la nivelul perceptiei. Ca si ghid al tau pe aceste tinuturi te-as indruma spre plajele insorite in timp ce ti-as depana un strop de istorie despre mitologia si istoria Greciei antice.

Pe Corfu sau dus sute de batalii inca de la inceputul mitologiei grecesti. Acolo a poposit candva frumoasa nimfa Korkyra, fiica zeului Asopus. Grecii mai in varsta numesc aceasta bucata de pamant Korkyra, nicidecum Corfu. In Odiseea lui Homer, Ulise a debarcat si el pe aceasta insula.

Insula Corfu se intinde pe o suprafata de 600 km2 si te intampina cu stradute inguste si peste 800 de manastiri si biserici, cea mai impresionanta fiind Biserica Sfantului Spiridon. Cel mai important eveniment religios din Grecia zilelor noastre este Pastele, iar in Corfu aceasta sarbatoare devine de fiecare data ceva nemaintalnit la nici un alt popor. Pe data de 11 august a fiecarui an, dar si in Sambata Mare, este sarbatorit stapanul insulei, Sfantul Spiridon. O vacanta in Corfu exact in perioada Pastelui grecesc te va lasa fara cuvinte, te vei intoarce acasa animat de dorinta de a te reintoarce in fiecare an.

Ajuns pe aceasta insula trebuie in mod obligatoriu sa vizitezi Muzeul de Arheologie, care iti ofera ocazia unica sa vezi o colectie remarcabila de monede corfiote si leul gasit langa mormantul lui Menecrate, o piesa datand din secolul al VII-lea Î.Hr. De fapt trebuie sa vizitezi toate muzeele de pe aceasta mica insula greceasca, mai ales muzeul folcloric, bizantin, cel al scoicilor sau cel de numismatica.

Nu poti sa vizitezi insula Corfu fara sa gusti din bucatele traditionale. Bucataria mediteraneana este renumita pentru mancarurile preparate din peste, ulei de masline, branza si iaurt de capra. In plus recomand placinta Tyropithakia, sunca traditionala Numbulo si carnatul de porc Buduni. Mie personal imi place foarte mult supa picanta din peste numita Bourdeto.

Daca te nimeresti pe insula in data de 21 mai vei avea ocazia sa sarbatoresti prin dans si muzica greceasca ziua unirii statului grecesc cu Insula Corfu. Localnicii sunt prietenosi si te vor considera imediat unul de-al lor, singura conditie este sa respiri in acele momente ca un Zorba Grecul.

Viata pe Corfu este linistita si fara evenimente majore. Locuitorii acestei mici insule sunt calzi, primitori si dispusi oricand sa-ti povesteasca fapte marete ale zeilor care au populat candva acele taramuri, inrosite de sangele varsat in numeroasele batalii pentru suprematie. Strazile sunt parca niste alei care duc din sufrageria unei vile pana in dormitorul cel mai indepartat. Totul iti va parea familiar, vei avea senzatia ca zeii greciei Antice inca sunt acolo pentru a te proteja.

Recomand cu caldura o excursie in Corfu, mai ales ca Agentia de turism Paralela 45 are o oferta in care transportul este direct pana pe Corfu Town. Ajuns acolo vei avea ocazia sa vezi munti, dealuri si mare, toate la un loc. Acolo nimic nu poate polua natura, marginile insulei iti ofera o plaja fina si curata, iar spectacolul plantatiilor imense de orhidee iti va paraliza simturile intr-un mod cu totul si cu totul special.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013.

2 Răspunsuri la Insula Corfu – anestezie la nivelul perceptiei

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.