5 sept. 2013
  |   2 Comentarii

Am jignit ca un cretin, dar mi-am cerut scuze!

Sunt cred exact cinci, sase minute de cand mergand pe trotuar, cu ciobanescul la picior, am spus pardon si am trecut mai departe dupa ce un grup de 5 oameni, 4 dintre ei in varsta, abia s-au dat la o parte. Din prea mult zel m-a mancat sub limba si am spus: ar trebui sa va mai restrange-ti. Nu e chiar rau sa spui asta, mai rau este cand te hazardezi si limba nu mai are noduri in care sa se opreasca.

De fapt totul se rezuma la ceva foarte simplu. Iata dialogul care in seara asta m-a determinat sa ma intorc si sa imi cer scuze pentru imbecilitatea pe care am spus-o.

–        Pardon, am spus eu, oprit fiind cu Cezar in spatele grupului de oameni mai in varsta.

Am primit cale libera si trecand spun multumesc, dar imediat adaug: ar trebui sa va mai restrange-ti!

–        Tocmai ne straduim! Spre surprinderea mea am auzit vocea unei femei care incerca doar sa comunice cu mine, nu sa ma apostrofeze. Am mers mai departe si am adaugat: Sper sa si reusiti…

–        Poate ne ajuti si pui cainele pe noi. Oameni buni, asta mi-a raspuns doamna cu ani multi in spate.

–        Esti nebuna, am spus, si am plecat mai departe.

In urma mea aud: nu ma asteptam, un tanar inalt, frumos, cu voce frumoasa sa-mi raspunda astfel… si a mai spus si multe altele probabil pe care eu personal nu le-am mai auzit.

Dupa o suta de metri am intrat la firma unde lucrez sa-mi iau niscaiva lucrusoare lasate pe acolo… In cap aveam vocea femeii care de fapt nu m-a repezit si careia eu i-am spus nebuna. Of, stiam ca nu voi putea sa dorm sa ca voi pierde din nou un avion in visele serii ce urma sa vina, asa ca am dat comanda la ciobanesc “sezi” si m-am dus repede spre femeia pe care o facusem nebuna degeaba. Era inca in apropiere.

–        Cred ca dumneavostra sunte-ti doamna pe care eu am facut-o nebuna, asa-i?

–        Da spune femeia, in loc oprindu-se tot grupul.

–        Doamna draga, eu sunt obosit, cainele de asemenea, venim de la un antrenament, nu avem nici o scuza de altfel, va rog sa-mi acceptati scuzele, de fapt sunte-ti o doamna iar eu un idiot! Multumesc.

Si doamna a dat din cap si a spus bine, domnule! Multumesc din nou acelei doamne ca nu ma repezit si pe voi va sfatuiesc sa va mai temperati cateodata, chiar daca trotuaru-i plin si cale de trecere nu mai aveti.

2 Răspunsuri la Am jignit ca un cretin, dar mi-am cerut scuze!

  • maya spune:

    Ai scapat ieftin.La cat sunt astia de porniti acum impotriva cainilor,nu m-ar fi mirat sa sune la 112.Amu, ai cam sarit si tu cam tare de c.. in sus.Pai asa se vorbeste cu o doamna!II strici educatia lui Cezar.Cat despre partea de la urma, a cu scuzele, sunt sigura ca ai facut-o de pe treptele avionului cu vise sau daca totusi ai facut-o, a fost ca o recompensa pentru vorbele auzite pe la spate.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place cum scriu introdu aici adresa de email pentru a te abona la blog, îți voi trimite notificări atunci când vor fi publicate articole noi.

Despre fotografie
Foto Blogger