18 feb. 2013
  |   3 Comentarii

La 46 de ani numai vantu’ imi mai ridica fusta

Nu este vorba de Vantu care a reusit cica sa dea 3300 de telefoane in timp ce gardienii se faceau ca nu aud, este vorba de vantul ala misel, napraznic, care te inconjoara din toate partile atunci cand vrea el.

Am vizitat de curand o prietena din tinerete si dintr-o vorba intr-alta aflu ca s-a hotarat sa nu mai puna la punct pe toata lumea. Da, femeia asta era chitita sa “ucida” virtual pe toti barbatii care indrazneau sa o abordeze. Este si asta o meserie, nu-i asa, mai ales cand stai, asteptand sa vina…vantu’. Numai ca femeia asta nu sta si uneori nici nu gandeste, drept.

Oare ce fel de sentiment te poate face, ca femeie, sa pui la zid pe orice persoana care nu iti intra in gratii? Cineva imi spunea odata “ nu-ti bate capul, e vorba de-o femeie”. M-am tot gandit la expresia asta. Raspunsuri n-au gasit nici barbatii, nici femeile. Cel putin pana acum.

De ce nu iti poate ridica fusta un barbat, spre exemplu, am intrebat-o pe femeia care oricum nu poarta fuste? Sunt timizi, sunt religiosi? Nu, sunt bagaciosi! Iata un raspuns inteligent de femeie cu 46 de primaveri trecute.

Femei care purtati fuste, ca sa va ridice un barbat textila il puneti intai la zid? Dar daca un barbat va spune ca fusta sta anapoda pe sold o luati la fuga sa prindeti autobuzul care va duce la croitor sau il plesniti cu palmele pana cand ii revine sangele-n obraji?

Acuma, fie vorba intre noi, daca tu ca femeie injuri si umilesti orice barbatel iesit in cale, fie el si virtual, cum Dumnezeu sa nu ramai cu fusta pe tine pana putrezeste? Tu crezi ca pana s-au inventat armele de foc femeile umblau in pantaloni? A, da, poate in pantalonii barbatilor! Era ieri trecut de inceputul lumii, orsicum sa ne vedem cu bine si la sfarsitul omenirii.

Nu fuga de barbati le face pe femei fertile, ci lipsa de gandire. Atunci cand nu ai scop, tinta si nici nu stii ce dracu’ iti doresti, atunci devii de-a dreptul vulnerabil/vulnerabila. Nu eu am spus asta si nici gura a usturoi nu-mi miroase.

Astazi am vizionat un documentar despre o femeie care a fost declarata “mama agriculturii”, o femeie care a salvat lumea. Nu te sfii sa spui ca esti femeie, nu te mai plange ca doar vantul iti ridica fusta, termina femeie cu smiorcaiala atata timp cat urlii, zbieri si ponegresti pe toata lumea.

Pentru a pastra atmosfera de comedie va recomand filmul Fustangii, o productie cinematografica lansata in 2012, in care isi dau cu parerea 7 regizori de varste diferite. Ai ce vedea. Iar pentru a incheia intr-o atmosfera pasnica rog toate femeile sa taca. Astfel vom putea sarbatori Ziua Linistii Globale. Este posibil asa ceva?

3 Răspunsuri la La 46 de ani numai vantu’ imi mai ridica fusta

  • Lumia Vlad spune:

    Ma numesc Lumia Vlad si articolul publicat de Traian Uries se refera la mine. Invit pe toti barbatii dornici sa fie injurati (injur din 5 in cinci secunde) , batjocoriti , umiliti si pusi la zid de catre o femeie care nu gandeste , urla , zbiara si ponegreste pe toata lumea sa m-ajute sa-mi ridic fusta.
    Pot fi gasita zilnic la magazinul de la Castelul Corvinilor , din parcare.
    Nr. meu de telefon este : 0720 59 41 43.

    In alta ordine de idei , dragul meu Traian , se pare ca glumele mele au devenit pentru tine o problema personala devreme ce gasesc atata seriozitate (rautacioasa as putea spune chiar) in articolul tau.
    Eu sunt o femeie fericita , iubesc si sunt iubita de un barbat minunat si-o sa-l invit macar din curiozitate sa citasca acest articol , probabil c-o sa-si faca cruce cand o sa-i spun ca este vorba de mine , si nu din vina mea.
    Acestea fiind spuse , iti doresc asa cum obisnuiesc sa urez tuturor acelora care zabovesc prin viata mea , lucruri potrivite pentru tine!

    Lumia Vlad

    • Uries spune:

      Un comentariu venit foarte rapid, cu foarte multe detalii de identificare a personajului protagonist al acestei povesti. In rest… No Comment.

  • MISA TEDA spune:

    Imi pare rau ca te dezamagesc Lumia dar in articolul publicat de Traian U. este vorba de mine si spre deosebire de tine eu las ca misterul sa invaluiasca identitatea persoanei mele, probabil nu am curajul tau. Important sa nu ne lasam, la 46 de ani, sa fim fericite cu fusta sau fara fusta ridicata.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.