3 aug. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Locul tinerilor cu probleme speciale în societate II

În România s-ar părea că de pe urma unor asemenea dezastre naţionale, precum alcoolismul, toxicomania, prostituţia, pedofilia, traficul de trupuri tinere, cerşetoria etc., anumite categorii de adulţi, sus-puse sau ascunse prin cele mai întunecate cotloane ale societăţii, oameni dirijori din umbră, au foarte mult de câştigat.

Să luăm spre exemplu alcoolismul, care, deşi este recunoscut ca fiind un factor influenţatoriu asupra vieţii zilnice a cetăţeanului din pătura medie a societăţii, este exploatat la maxim şi aceasta în ciuda tuturor campaniilor (puţine la număr şi extrem de superficiale) de combatere a acestui flagel.

Ca atare, se consideră că ar fi o măsură imatură şi fără discernământ, antidemocratică chiar, dacă s-ar impune măsuri de reducere a vânzărilor de băuturi alcoolice. Unde mai punem că, implicit, s-ar îngreuna astfel procesul economic prin inevitabile falimentări ale unor renumite fabrici de băuturi alcoolice.

Acestea fiind date, vom constata că se produc şi se comercializează băuturi alcoolice pe faţă şi pe şest, igienic/neigienic, cu accesibilitate ridicată la cumpărare atât pentru indivizi independenţi economic (adulţi), cât şi pentru cei dependenţi financiar de alţii (tinerii).

Îmi amintesc cum un ziar din fosta URSS a reluat o întâmplare pe cât de hazlie pe atât de incredibilă. Într-o iarnă, în regiunea Smolensk, zăpada a fost atât de mare încât camioanele care transportau pâine spre sate nu au putut ajunge la destinaţie timp de două luni. Dar vodca nu a lipsit, pentru că în fiecare săptămână primarul din acea localitate trimitea oameni călare pentru a reînnoi proviziile de vodcă. Întrebat de ce nu a folosit această metodă pentru a aduce pâine, primarul a răspuns: pur şi simplu nu m-am gândit.

În concluzie, preferăm să nu căutăm metode de combatere a unor asemenea racile sociale, deoarece ne gândim că acest fapt ar duce la pierderi enorme pentru bugetul statului.

Va urma. Citeşte episoadele I şi II.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.