15 iul. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Nu vă mai luaţi de bloggeri

În ultima vreme am auzit pe tot mai mulţi bloggeri vorbind de atacuri directe şi murdare venite din partea unor politicieni sau chiar a unor simpli oameni care cred că dacă tu nu eşti de acord cu ei au tot dreptul din lume să te atace până la îngenunchiere.

Cazurile de acest gen se vor înmulţi tocmai pentru că blogosfera câştigă tot mai mult teren în faţa formelor de media clasice. Înjurăturile sau pupăturile se mută în online, dar asta nu înseamnă că este şi normal acest lucru.
De înjurături sau perieri beneficiez şi eu, se pare că nu sunt scutit atâta timp cât nu aleg să fiu un pupincurist ieftin.

Foarte mulţi, poate mult prea mulţi, cred că sunt plătit să scriu părtinitor sau să acuz pe cineva la comandă. Ca să clarific situaţia. Părtinitor sunt şi voi fi, pentru că e blogul, munca şi banii mei. Dacă nu-ţi convine ce şi cum scriu alege varianta paşnică, pleacă pe nesimţite, aşa cum ai şi venit. Sută la sută obiectiv nu pot fi, pentru că atâta timp cât sunt părtinitor automat intervine subiectivismul. Dar asta înseamnă de fapt blog. La comandă am scris doar articole publicitare, săgeată nu sunt şi nici nu voi fi vreodată, nu m-a plătit nimeni niciodată să scriu că nu-mi place ceva anume. PUNCT.

Nu cred în obiectivismul jurnalistic, asta e doar o teorie pe care o învăţăm la facultate doar pentru a avea din ce să dăm examen. Subiectele mi le aleg eu în funcţie de tendinţele sociale sau de starea mea de spirit, aşa că obiectiv voi fi poate în viaţa următoare, acum nu există aşa ceva.

Aşa că lăsa-ţi bloggerii în pace. Dacă unii dintre voi aveţi muşchi munciţi la sală, asta nu-nseamnă că un blogger nu are arme cu care să vă învingă în primele trei runde. Dar nu despre arme ar trebui să vorbim. Decât să te apuci să mă înjuri sau chiar să recurgi la ameninţări întrebă-te dacă tu eşti mai bun ca mine. Războaiele astea mediatice nu duc decât la uzură şi la dezgust. Nimeni nu câştigă, pentru că aşa este setat ăla micu’ din capul nostru, orgoliul înainte de toate.

Problema este că în general nu există blogger care să vrea şi să şi poată să împace pe toată lumea. Asta se petrece în online, dar şi în offline se întâmplă la fel.

În sfârşit, opriţi-vă, nu mai atacaţi bloggerii pentru că au păreri diferite de ale voastre. Bârgău tocmai a început un război cu deputatul Carmen Hărău. Cine crede-ţi că va câştiga? Hărău dacă îl ucide în bătaie pe acest blogger, Sebastian Bârgău dacă scapă nebătut şi iese cu tot arsenalul la bătaie. La final? Unul a pierdut şi altul a câştigat. Ideea este că prea facem din orice o competiţie.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.