31 mart. 2020
  |   Nu sunt Comentarii

Lui teologul Mihai Chirilă i s-au micșorat coaiele și vrea statul în genunchi

Băi Chirilă, băi coaie seci și reci, bro, băi coițe de bichon maltez din categoria mini toy, băi brânză ruginită, băi cimpanzeu cu coarne, băi acesta, ia sama la beutură, frățic. Băi carcalete răsuflat, nu te mai satură drăcușorul din altar de bani? Ți s-au stafidit biluțele sub sutană? Nu mai vin bani moca de la prostimea pe care o aburești cu cântările tale despre sfințișorii care, cică, ne scapă de încornoratul cu care mai tragi o pipă la ceas de seară, pe după perdele și icoane poleite? Ți-o tăiat statul rația de milă neimpozabilă și te-ai dus la mă-ta să-i plângi în poală? Hai, sictir, poleitul dracului! Stai dracului acasă și mai lasă-mă cu credința ta în himere.

Prin Ordonanța Militară nr. 2 statul a instituit interdicția participărilor la slujbele religioase. Mai exact, nu mai ai voie să mergi la biserică pentru a participa la slujbe religioase. Adică, cam trebuie să stai acasă. Te rogi la sfinții tăi privați, la pereți, la cer, la ce vrei tu, dar nu la biserică. Deocamdată. Popii, fiecare cu sinele său și cu parohia lui. Pot să țină câte slujbe vor ei. E treaba lor. Dar nu cu enoriași de față, că ne fute pe la spate drăcușorul cu coarne numit și coronavirus.

Tot statul, nu interzice prin vreo ordonanță militară transformarea vreunui locaș de cult în tabără de carantină pentru bănuiți, infestați sau tranzitați. Nu, orice parohie poate să devină loc de ajutorare pentru toți ce-i care au dat piept cu coviditul. Personal, n-am auzit de vreun caz în care vreun popă să iasă în față și să spună că de azi biserica lui devine spital ambulant, locaș de carantină, loc în care se strâng alimente și medicamente pentru cei bătrâni. N-am auzit nici de vreun caz în care popa spune că de azi se desființează cutia milei, că de azi nu se mai iau bani pentru înmormântări, parastase, pomeni și alte căcaturi de genul ăsta, de azi și până la terminarea crizei coronavirus lumânările sunt la liber. N-am auzit.

În schimb, aud de un popă băcăuan, un infatuat și un tupeist care vrea să îngenuncheze statul la picioarele lui și care, culmea tupeului, îi vrea cu orice preț pe enoriași la linsul lingurițelor și la cântările lui de popă beat. Chirilă, că așa îl cheamă pe cimpanzeul cu coițe de bichon maltez, Mihai Chirilă, vrea s-o facă în grup. El vrea genocid, el e cu credința în pulă la mama și el vrea cutia milei mereu plină, el vrea ca enoriașii să rămână mereu proști, creduli și tâmpiți, pupători veșnici de moaște obosite, el vrea să moară toate caprele vecinului, pe el nu-l doare de prostime nici măcar la nervul sciatic, el se vrea asistat, adulat, pupat, miluit, ascultat, idolatrizat. Ia uite ce vrea Chirilă – coaie mici.

Nu am nicio obiecție dacă MAI introduce în locul acestei expresii precizări pertinente legate de norme de prevenție, altele decât împărtășirea cu lingurițe de unică folosință, dezinfectarea icoanelor, restricționarea arbitrară a numărului de credincioși etc. S-ar putea introduce o recomandare ca cei ce sunt bolnavi sau purtători ai virusului să se abțină de la a participa la slujbe, sub sancțiunea impusă de stat, sau alte precizări care să ajute la prevenția virusului, dar să nu împieteze dreptul credinciosului de a participa la slujbe.

Pe bune, coaie mici? Chiar trebuie să dea statul ordonanțe militare ca tu să dispui dezinfectarea icoanelor poleite din belșug cu haur și bacterii ucigașe? Chiar trebuie să-ți impună armata să folosești lingurițe de unică folosință atunci când dai la lins pită cu vin ieftin și acru de Odobești? Pă bune, coițe de bichon maltez? Chiar trebuie să-ți zică desepeul să porți mănuși și botniță pe bot pe motiv că-i nașpa situațiunea?

România este una dintre cele patru țări din Europa care au cerut derogare de la CEDO pentru a restrânge drepturile cetățenești, alături de alte trei țări foste comuniste, iar situația din țară se poate controla prin celelalte măsuri, nefiind nevoie de alungarea oamenilor din biserici într-o perioadă atât de importantă ca Sfintele Paști. Este discriminatorie, deoarece este alungată din biserici doar o categorie de membri ai acestora, și aduce atingere libertății de conștiință, întrucât statul încalcă grav autonomia în organizare a cultului, permițându-și să facă reguli liturgice noi.

Băi boule, băi cvadratură cu ghivent, băi teolog milog, băi latrină cu ciucuri, tu te auzi ce spui? Statul, armata, se poate pișa oricând pe tine în caz de război sau pandemie. Tu ești un slujbaș milog neimpozitat, care ai primit pământ, casă, biserică, slujbă, enoriași care te alimentează cu hrană, bani de țigări, de curve, stat care îți dă fără să-ți ceară și care se mai și crucilește în fața moacei tale, ca la un sfânt odios care doar suge bani.

Discursul public al autorităților ne lasă să credem că este aproape sigură o prelungire a stării de urgență dincolo de zilele de Paști, cu efecte catastrofale la nivelul conștiinței religioase a credincioșilor ortodocși (poate și ai altor culte). Cine are dreptul să lipsească o națiune întreagă de servicii religioase pe o durată care ar putea dura luni întregi, care s-ar putea repeta, din relatările medicilor care conduc această operațiune la nivel național, în toamna anului viitor, pe o altă perioadă nedeterminată?

Băi epidemiologul lui mnezău, băi farmacistu` lu` pește, băi așezământ pentru căcat sfințit, băi creatură cu crengi crescute adânc prin buzunarele babelor și proștilor, băi pizdificatul de servici, enoriașii și credulii tăi se pot ruga până le ies îngerii din ei, dar fără tine. Atât. Ei se roagă acasă, cuminței, alături de familiile lor, la ce sfinți vor ei, dar fără tine. Tu te rogi la biserică, dar fără miloagă, adică, cutia milei stă închisă. E vorba de o Ordonanță Militară pe care tu, un cimpanzeu cu coițe mici, nu ai cum s-o răstorni, că-ți torni în cap ciorba cu potroace, prostane.

Sfatul meu, fandosit cu aere de pizdificat, stai și tu p-acasă. Vezi cine-i nevastă-ta. Vezi dacă ai copii legitimi și, lasă, că vin proștii și-ți aduc și-acasă odoare și merinde, ca la un milog care, cică, smeritul de el, îl slujește pe Isus din spatele casei și pe mnezăul din cucuruz. Reați ai dracului de căpușe ordinare.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.