2 mart. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Moftangiii și nevoia lor acută de a se da deștepți

Eu unul m-am cam săturat de moftangii. Ălora să nu îndrăznești să le întinzi o mână că ai pus-o. Îți vor cere tot, ambele mâini, trupul tot, casă, mașină, nevastă, viața, tot. A oferi ajutor unui moftangiu este echivalent cu a te sinucide lent și fără milă față de tine însuți. Moftangiii au un singur rol pe lume, să-i ucidă pe cei care sunt dispuși să ofere o mână de ajutor.

A, nu mai spun că dacă vine el la tine, moftangiu, da, să-ți ceară să faci o treabă plătită, te vei sinucide de două ori, că nici să mori nu te lasă dar nici să trăiești.

Zilele trecute m-am oferit să ajut o moftangioaică. La început am crezut că e vorba de o persoană care apreciază. Avansând în problema pe care m-am oferit s-o rezolv am constatat că am dat din nou peste un moftangiu. Problema ei nu mai era a ei ci devenise în totalitate a mea, iar ceea ce la început mi s-a părut simplu de făcut s-a transformat peste noapte în ceva complicat, stresant, alarmant, enervant de-a dreptul.

Iar dacă nu continui să-i dai apă la moară moftangiului în fața căruia ai făcut promisiuni te vei trezi blamat, scuipat, aruncat la ghena de gunoi a cartierului unde trăiește de sute de ani moftangiul. Că deh, te-ai angajat să joci? Joacă!

I-am spun moftangioaicei mele de servici că rezolv problema gratis, benevol și fără nici o pretenție. Nu, ea a început să-mi ceară imposibilul, vroia să fac ceea ce fac de fapt pe bani, pe mulți bani, mă rog, ceva de genul.

Păi da, dar nu vreau așa, vreau mai mult decât așa. Păi da, dar dacă nu poți așa trebuie să te strădui. Păi da, dar vreau și aia și aia și aia. Și nu, trebuie să faci cum îți spun eu. Păi da, dar nu crezi că ar trebui să ții cont și de părerile mele, adică ale celui care știe ce face și care s-a oferit să facă gratis, i-am spus eu moftangioaicei?

Și efectiv am devenit nervos. Și efectiv nu-mi mai face plăcere să ofer acel ajutor, pur și simplu o simt ca pe o corvoadă. Cam atât despre moftangii. Mare grijă, îți spun, mare grijă la moftangii.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place scrisul meu vâră-te aici cu adresa de email pentru a te înțepeni definitiv (abona) la blogăritul meu, mai apoi, îți voi trimite notificări atunci când debitez articol nou. Să nu te superi.

Despre fotografie
Foto Blogger