25 nov. 2013
  |   7 Comentarii

Mos Craciun m-a facut actionar

Deunazi citesc pe SuperBlog ca provoaca bloggerimea la a scrie scrisori catre Mos Craciun. Bun, zic, faina treaba, si eu ma consider blogger, dar ce fac ca de vreo 4 ani sunt si blogger si Mos Craciun? Cum impart si despart lucrurile, zic eu, din nou? Mi-am muncit mintea de am zis ca o sa fac creier pane. Insa o solutie tot am gasit.

CraciunulIi dau telefon lu’ Mosu’ in persoana, ca doar am numaru’ lui, ce naiba. Imi raspunde si eu ii spun ca la un mos ce vreau de la el. Negociez actiunile vietii mele.

– Mos Craciun, sunt Traian Uries, stii tu, cel care te suplimenteaza in Hunedoara, iti amintesti de mine?
– Da, mda, imi amintesc! Esti cel care si-a facut upgrade la costum, de la facut din matase ca al meu, de zice lumea ca sunt eu chiar in persoana…
– Da, Mosule, chiar eu sunt!
– Mno bun, si ce vrei de la mine acum in miez de noapte, la mine in Laponia e noapte acum? In plus, pana la ziua mea mai sunt cateva zile bune!
– Mosule, sunt participant la un concurs in care trebuie sa scriu o scrisoare faina catre tine. Sunt in dilema. Pai daca eu sunt Mos Craciun adjunct cum sa imi scriu scrisoarea catre mine sau catre tine?

Tacere. Mosul sfaraia, adica sforaia. Zic, sa-l trezesc:

– Mosule, mai esti?
– Da, mai adjunctule, ce tipi asa, sunt! Gandesc, nu observi? Of, ce ti-e si cu subalternii astia!
– Mosule, tu cum vezi sarbatoarea ta intitulata Crăciunul în cele mai frumoase povestiri?
– Stai ma sa ma trezesc, ma iei prea tare!
– Mos Craciun, HENRY VAN DYKE a scris ca Primul pom de Crăciun e altfel decat toate celelalte, CHARLES DICKENS a descoperit Şapte drumeţi sărmani, mosule, tu auzi, e revolutie, lumea ne descopera!!
– Asa, si?
– Bun, vad ca nu-i chip sa vorbesc cu tine la ora asta. Iti las scrisoarea mea pe care te rog sa o aprobi/dezaprobi imediat dupa ce o primesti… Nu dupa ce o citesti!

Draga Mos Craciun, cred in tine, prin urmare te rog sa iei aminte la astea.

mos-craciun

1. Iti tin locul de patru ani la mine in oras, lumea deja se intreaba daca tu mai traiesti. Vreau sa fiu actionar, macar cu unu la suta;
2. De patru ani nu sunt bagat in seama, lumea zice ca io sunt Mos Craciun, desi imi doresc si eu cate ceva, un costum, un biblioraft, o cearta ca-ntre prieteni;
3. Am o fetita, plamanul vietii mele, nu pot sa fiu si Mos Craciun dar si parinte. Trebuie sa am si eu un subaltern;
4. Aproape ca incep sa ma cam doara toate, sunt Mos Craciun original sau inca mai raman la faza de diverse?

Raspuns de la Mos Craciun

Draga Uriesule, esti Mos Craciun original la tine in oras, primesti actiuni gratuite de 10 la suta si esti responsabil cu pontajul mosilor de ocazie. Succes.

Articol scris pentru Super Blog 2013.

7 Răspunsuri la Mos Craciun m-a facut actionar

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te! Pentru tine e GRATIS.

Dacă îţi place cum scriu adaugă adresa ta de e-mail şi fă-ţi un abonament la articolele viitoare.

Alătură-te celorlalți 68 de abonați

Despre fotografie
Foto Blogger