3 sept. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Cum să-ţi mulţumeşti admiratorii? Cu un newsletter.

Atunci când ai o afacere online, un blog, un site de prezentare, un magazin online sau pur şi simplu un cont de facebook urmărit de sute de oameni începi să-ţi pui întrebarea ce să fac pentru a reuşi să-i ţin aproape pe clienţii, vizitatorii, cititorii sau admiratorii mei? Dacă eşti la început îţi pui întrebarea ce să faci ca să atragi clienţi, vizitatori, admiratori?

În ambele cazuri o soluţie din ce în ce mai populară şi mai eficientă o reprezintă autoresponder-ul sau newsletter-ul. Autoresponder înseamnă un soft care îţi permite să trimiţi un răspuns automat unei adrese de email de la care a fost trimisă o întrebare sau o doleanţă a unui abonat, client, admirator. Când ai doar 10 admiratori poţi să trimiţi manual un răspuns pentru fiecare email. Când ai 200 de oameni care te bombardează cu email-uri problema se complică. Nu cred că vrei să-ţi petreci viaţa răspunzând zilnic la sute de email-uri.

Newsletter înseamnă o revistă a noutăţilor, un ziar online, o listă stilizată cu ştiri din sfera ta de acoperire. Tu eşti liber profesionist şi vrei ca admiratorii tăi să afle zilnic, săptămânal sau lunar cam tot ce crezi tu că ar trebui să ştie aceştia. Ei se abonează iar tu le trimiţi periodic, în format online, tot ce crezi tu că-i va interesa.

Este evident că în ambele cazuri există un contact permanent cu cei care decid să-ţi urmărească activitatea şi asta este foarte bine.

M-am gândit şi eu să apelez la un newsletter, pluginul pentru wordpress de la mailjet.com fiind o soluţie foarte bună, dar deocamdată nu este cazul. Nu am un număr foarte mare de cititori interesaţi să primească o eventuală recapitulare a articolelor dintr-o lună care s-a încheiat. Deţin totuşi pe blog o funcţie de abonare la articolele zilnice.

Un exemplu de liber profesionist care foloseşte cu succes un newsletter este Andy Szekely, specialist in Peak Performance şi speaker motivaţional profesionist cu o experienţă de peste 20 de ani. Andy a lansat 53 de DVD-uri pentru educaţia personală şi profesională a adulţilor şi editează un newsletter online cu peste 60.000 de abonaţi.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.