8 aug. 2013
  |   2 Comentarii

Nu pot comenta pe blogspot, asa ca n-o fac

Blogspot este o platforma de blogging pusa la dispozitie publicului larg mai ales in forma gratuita. Anunt public ca incepand de azi nu voi mai comenta pe bloguri care sunt free decat daca imi ofera posibilitatea sa o fac cum doresc eu. Nu fac asta sa ma revolt si nici nu am o problema cu platforma blogger. De foarte multe ori am scris un comentariu, dezvoltat si cu bun simt, nu ceva de genul “fain, hai salut”, si la final am fost nevoit sa renunt tocmai pentru faptul ca proprietarul articolului imi oferea variante limitate de a posta parerea mea acolo, asa ca spun PAS.

Asadar, precizez ca am cont pe google, am si un blog free pe blogspot si chiar utilizez anumite servicii de mult timp de la ei. Am cont gratuit pe wordpress si detin doua bloguri cu terminatia wordpress.com, deci fara bani pentru hosting sau domeniu. Am bloguri pe .com, .org, .info, .net dar am cateva si pe .ro. Blogul spre care las link atunci cand postez comentarii la altii este uriesblog.ro, singurul. Deocamdata. La mine, indiferent de care pagina virtuala vorbesc, poti sa iti spui parerea absolut cum vrei tu, nu ma poti insa spama, ca te tai de la portie, dar asta este un fel de mancare pe care l-am tratat aici.

Sa ma explic mai pe larg. Ca prim exemplu iau un blog care se numeste variantagratis.glogspot.ro, pe care il tot citesc si pe care eu nu pot comenta, ca nu imi ofera varianta potrivita mie. Priveste imaginea de mai jos si observa ce posibilitati in acest sens imi ofera blogul ales ca exemplu.

Comentarii

Iata deci ca am nevoie de profil google, livejurnal, wordpress, typepad, AIM sau openID. Nu am nici unul, eu vreau sa las comentariul cu Nume/Adresa URL, adica asa cum ma lasa sa fac blogul faranume.bloggspot.ro ilustrat chiar mai jos.

Postare comentarii

Daca vrei sa scoti varianta cu anonimi nu ai decat, dar daca te astepti sa imi spun parerea atunci cand citesc ceva la tine asigura-te ca imi oferi toate variantele cu profil la vedere, altfel risti sa te comenteze doar cei care vrei tu, desi este si asta o strategie. Daca nu ai nevoie de alte pareri decat ale celor care iti spun doar ca ce fain scrii, in diverse forme de exprimare, e treaba ta, eu nu am nici o problema cu asta. Eu insa aleg ca atunci cand imi spun parerea in online, postand comentarii, imi asum si responsabilitatea celor asternute, chiar prin profilul meu facut public, adica prin numele real si adresa blogului personal. Si prin asta am eliminat si suspiciunea celor care cred ca sunt o naluca sau o fantoma.

Am scris acest articol nu pentru cei care se regasesc in situatia descrisa de mine, nu pentru a-i determina pe unii proprietari sa faca modificari pe blogul lor – desi cand ai pagini virtuale pe platforme gratuite nu poti sa ai pretentii de proprietar, nu pentru a spune cumva ca blogurile free nu sunt de calitate, dimpotriva, sunt foarte multe care-s mai bune decat multe altele platite. Asadar, am scris acest articol pentru mine, pentru a ma convinge sa nu mai fac tot felul de flit-flacuri pentru a posta un comentariu pe bloguri care in fapt nu ma prea lasa.

Si mai vreau sa spun si asta: o persoana care doreste sa scrie si sa si fie citita, comentata, apreciata sau criticata, cred ca prima data ar trebui sa se gandeasca la structura de rezistenta a site-ului/blogului, la imaginea de ansamblu, la ce-i sare in ochi cititorului prima data, si mai apoi sa treaca la a adauga continut atractiv si de calitate.

In concluzie, dragii mei, cei la care poposesc pe blog din cand in cand, ca la voi ma refer acum, daca nu ma lasati sa vorbesc cu voi ma retrag, nu vreau sa deranjez.

2 Răspunsuri la Nu pot comenta pe blogspot, asa ca n-o fac

  • Alma Nahe spune:

    Și pe mine mă enervează. Nu mai zic de codurile captcha, care parcă-s mai mult să verifice dacă ești extratereștru și nu om! În plus, de pe Ipad nu pot comenta deloc…îmi oferă numai varianta cont Google. Ori am, dar nu vreau, vorba ta, decât ca toate drumurile către mine să fie Alma Nahe și nu altfel…eu sunt Roma! 🙂

  • Uries spune:

    De enervat mi-a trecut. Si pentru ca mi-a trecut, m-am linistit si-am zis asa: ma, de ce sa-mi pierd timpul sa scriu ceva ce trebuie sa postez doar cu numele mic sau cu al mare, poate vreau sa postez cu toate prenumele si atat? Asa ca am scris sa stie toata lumea: pas la comentarii daca imi ceri sa-mi fac conturi si subconturi si alte bazaconii dinastea. Salutari, Roma! Vorba copiilor! 🙂

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.