7 nov. 2013
  |   5 Comentarii

Premiera in Romania: copacul cu petale albe

Copacul cu petale albe chiar exista. El infloreste peste noapte si se afla chiar in mijlocul urbei Hunedoara. Ziua pare a fi o opera de arta. Noaptea arata ca un cap de vrajitoare inlemnita. Ai putea spune ca Dumnezeu a facut chef noaptea si s-a gandit sa arunce cu confeti, in timp ce isi savura paharul de vin sfant. Pe de alta parte lumea trece si isi face cruce spunand: … what is this? In varianta romaneasca: ce naiba e asta? Povestea-i haioasa dar si de copii prosti, care se plictisesc si cateodata isi propun sa faca pe nebunii sau chiar pe piromanii.

copacul_albVin acasa si din drum vad ditamai copacul cu ceva petale lungi pe el. Asta se intampla asta noapt,e pe la 22:00. Ce traznet e asta, imi zic in minte? Ciobanescul se uita si el lung, de parca zicea si el: dimineata nu era acolo, sefu’! Stiu mai Cezarica, nici eu nu stiu cum o aparut acolo.

Aflu povestea pana la urma si ma umfla rasu-plansu’. Niste cretini de cartier, care au capul mic si mintea li se lafaie, au gandit o chestie care bine ca nu o avut sfarsitul scontat. Ce-or facut desteptii manelelor si ai povestilor nesarate de cartier? Or strans multe, multe role de hartie pentru casa de marcat si apoi or inceput sa le arunce pe doi copaci inalti din mijlocul orasului Hunedoara. Dupa ce au facut asta, unul dintre ei s-o gandit el ca ar fi o chestie luminoasa daca ar si da foc la acele panglici de hartie. Unul care s-o trezit din abureala alcoolului combinat cu etnobotanice a zis in timp ce unul era gata sa aprinda faclia: ba, stai, opreste-te, ca nu are mata bani sa plateasca toate masinile astea din parcare!

Si noroc ca ala s-o oprit. Altfel vedeam astazi la stiri un dezastru cat un cartier. Noroc cu etnobotanistul devenit instantaneu pompierul de serviciu. Ii stiu pe imbecilii aia, dar nu le dau nume, ca vreau sa-l pun pe ciobanesc intr-o seara sa negocieze cu ei. In plus, nu spun nimic mai mult ca poate cei de la politie si-au propus sa demareze o ancheta si nu s-ar cadea sa le-o zadarnicesc eu, nu-i asa?

5 Răspunsuri la Premiera in Romania: copacul cu petale albe

  • maya spune:

    Eu, cum sunt cam chioruta, ma si intrebam , ce mama ciorii de copac mai este si asta! Prima data am zis ca a dat chiciura peste el, apoi m-am dumirit eu.Rolele alea erau imprimate sau nefolosite? Daca erau imprimate se afla propietarul, daca nu ..il afla tac-su pe ala de le-o aruncat si pana la ancheta, ii f..rige odraslei vreo bataie buna.

    • Uries spune:

      Partea ca friptul unei batai bune aplicata pe propria odrasla pica. Asa odrasla, asa parinte. Partea cu rolele e mai imbarligata, ca nu se stie exact de unde provin „petalele” folosite…

  • MARIANA SELIUC spune:

    Nu mai stiti si voi de glume ,ce daca niste pustani si-au facut placerea sa decoreze un pom mai devreme.Oricum dupa sarbatori orasul e vraiste .:)

  • MARIANA SELIUC spune:

    Pe mine m-a impresionat straduinta lor .:) Tot e mai bine decat cu hartie igienica .:)

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.