25 dec. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Proiect blogosferic: când și de ce sunt creativ?

Pentru că suntem într-un moment al anului în care se recomandă să-ți pui la punct măcar un proiect important pentru anul viitor mi-a venit o idee pentru care personal mă felicit. Vreau să fiu un blogger cât mai creativ, care scrie articole memorabile, de cel puțin un milion de like-uri. Desigur, creativitatea nu ne stă la dispoziție mereu, oricând și la orice oră. Uneori se mai odihnește și ea.

Prin urmare, au apărut niște întrebări interesante la care vreau să-mi găsesc răspunsuri în cadrul proiectului blogosferic Când și De Ce Sunt Creativ.

Se spune că atunci când îți dorești să devii un blogger de succes trebuie să scrii cu inima, dar musai trebuie să porți și creierul cu tine. De fapt, sunt mai mulți factori care favorizează apariția momentelor de inspirație și creativitate.

  1. Liniștea deplină sau un anumit zgomot de fundal?
  2. Dimineața, la amiază, seara sau noaptea?
  3. Ce ritualuri îmi influențează momentul de creativitate?
  4. Ce fel de stări mă face să fiu genial în articolele pe care le scriu pe blog?
  5. Ce obiecte sau activități îmi distrag cel mai tare atenția și mă fac să-mi pierd concentrarea?
  6. În ce locuri mă simt cel mai bine atunci când scriu?
  7. Ce muzică, dacă muzica mă ajută în scris, mă face mai creativ?

Voi încerca să răspund cât mai exact la întrebările de mai sus. Pentru asta mi-a propus o perioadă de 20 de zile, respectiv 1 – 20 februarie 2016. Voi scrie dimineața, seara, noaptea, la amiază, obosit, odihnit, curat, murdar, flămând, sătul, în stradă, acasă, la birou, pe o terasă, într-o cafenea, pe un deal, într-un parc, cu sau fără membrii familiei lângă mine, cu sau fără telefon pornit, cu televizorul pornit, cu muzică sau fără muzică în fundal, cu o muzică ambientală sau pe acordurile unor melodii zbuciumate, cu mult zgomot etc. Practic voi urma un algoritm bine pus la punct, în același timp îmi voi lua notițe și voi analiza scrierile care rezultă în funcție de fiecare situație, iar la final voi face comparații care să mă ducă la adevăratele motive și stări de fapt în care pot fi mult mai creativ decât de obicei.

Practic, prin acest proiect încerc să-mi găsesc zenul, tiparul după care pot scrie și funcționa la capacitate maximă. Muzele, momentele de genialitate și creativitate apar și dispar de cele mai multe ori fără să ne dăm seama, ratând poate cele mai inspirate articole.

Am ales luna februarie pentru acest proiect pentru că în data de 8 februarie 2016 blogul meu împlinește 3 ani. Acesta este cadoul meu pentru uriesblog.ro.

Compozitorul şi pianistul francez Erik Satie mergea 19 kilometri pe zi până și de la Paris, timp în care își compunea operele devenite celebre. Mozart, la 20 de ani, își începea ziua după un anume ritual: la ora 6 își făcea coafura, la ora 7 se îmbrăca și începea să compună muzică până la ora 9, ritual pe care îl repeta zilnic. Hemingway își concepea scrierile numai în picioare, în timp ce Nabokov începea în picioare, continua după puțin timp la masă și își finaliza romanele în poziția culcat.

Așadar, Când și De Ce Sunt Creativ? Stai aproape, revin cu rezultate interesante.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.