31 aug. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Raed Arafat: România înseamnă acasă

Premianţii fără premii, o campanie marca Terteci Dănuţ, directorul cancelariei din cadrul Prefecturii Judeţului Hunedoara. Am stat cândva de vorbă cu el chiar aici. Unii au auzit de acest eveniment, de pe facebook – în mod special, alţii nu. Personal am fost atent la reacţia publicului, a presei locale şi mai ales la amploarea campaniei, chiar dacă nu am fost prezent la evenimentele propriu-zise. Până să mă decid să scriu câte ceva despre această iniţiativă am vrut să observ direcţia în care se împing lucrurile, să văd dacă nu cumva politicul preia frâiele pentru a trage căruţa cu premianţi scoşi în faţă spre zona politizată, a intereselor ascunse şi meschine uneori.

Azi m-am hotărât să dedic timp şi spaţiu Premianţilor fără premii. De ce? Pentru că sâmbăta trecută Terteci a reuşit să-l aducă pe scena premianţilor chiar pe doctorul Raed Arafat, un român de origine palestiniană care merită cel puţin un premiu şi-o strângere de mână pentru binele făcut într-o ţară ca România.

Pentru mine, România înseamnă acasă, susţine omul Arafat. Şi îl cred, pentru că numai dacă te simţi ca acasă eşti în stare să dai totul pentru a salva vieţile unor oameni, fără să ţi cont de etnie, culoare politică, statut social sau vârstă. Cred că deja ştie toată lumea că Raed Arafat este părintele a ceea ce este astăzi SMURD. Datorită serviciilor SMURD unii oameni sunt încă în viaţă. Datorită dăruinţei şi profesionalismului celor de la SMURD unii oameni au ajuns să preţuiască viaţa la adevărata valoare. Raed Arafat a demonstrat că poţi să faci o politică curată, că este posibil să creezi lucruri cu adevărat valoroase, indiferent de vreme, regim politic sau stare naţională. Şi pentru asta merită cel puţin un cuvânt de laudă spus din inimă: Bravo!

Am observat evenimentul de sâmbătă de pe margine. Oamenii chiar au fost bucuroşi să-l poată avea printre ei pe cel mai tare doctor din România, Raed Arafat. Personal îl admir pe acest om. El şi-a găsit o ţară care să-i placă mai mult decât ţara lui natală, iar România a câştigat un om decis să facă ceva pentru oamenii acestei ţări. Asta este cu adevărat o situaţie win – win.

Un om care a trecut pe la Premianţii fără premii este şi Alexandra Flavia Marcu, o tânără şi frumoasă fată care a cucerit cei mai înalţi vulcani ai lumii cu drapelul românesc la piept, ea fiind prima protagonistă de pe scena acestei campanii. Şi sunt încă mulţi alţii care au adus cinste şi onoare acestei ţări fără ca cineva să-i cunoască, fără ca cineva să-i scoată în faţă şi să le recunoască meritele. Premianţii fără premii exact pe aceşti oameni îi caută.

Aici este Terteci, directorul cancelariei Prefectului Hunedoarei. Un om simplu, care nu se ruşinează să dea cu mătura în văzul tuturor. Un om care stă printre oameni şi chiar le ascultă durerile şi nevoile, iar dacă poate să facă ceva chiar face. Bravo, Dane.

Dan Terteci

Aici este doctorul, românul, palestinianul şi omul Raed Arafat. Nu-i este jenă să se fotografieze cu drapelul României. Şi chiar cred că îi place România, pentru că România, ca ţară, ca regiune, ca geografie, istorie, tradiţii şi locuri, este o ţară specială, râvnită de prea mulţi duşmani din exterior. Felicitări, doctore!

Raed Arafat la Deva

Dane, sper să reuşeşti să aduci pe scena Premianţilor fără premii cât mai mulţi oameni care merită cu adevărat să fie lăudaţi. Şi mai sper să nu aud vreodată că această campanie a luat-o spre zona politicului. Felicitări ţie, felicitări echipei care trudeşte alături de tine pentru ca cei cu merite deosebite să fie felicitaţi şi premiaţi fie chiar şi simbolic.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.