11 feb. 2016
  |   1 Comentariu

RCA –ul de pe remorca camionului este inutil, dar obligatoriu.

Da, nu fac glume și nici nu am scos-o de la mine. Un camion pentru transport marfă este obligatoriu să fie asigurat în felul următor: o asigurare RCA pentru capul tractor, la un anumit tarif, o asigurare RCA pentru remorcă, la un alt tarif. Exact, două polițe de asigurare diferite. Proprietarii de camioane știu prea bine acest lucru.

Acuma, problema e că asigurarea de pe remorcă este inutilă, deși este absolut obligatorie, prin lege. Cum adică? Să-ți explic. Camionul X rulează pe un drum național, șoferul pune o frână și remorca se întoarce și lovește un alt autovehicul care rula pe același drum.

În cazul respectiv proprietarul camionului trebuie să facă uz de aigurarea RCA, dar nu de cea încheiată ăe remorcă, ci de cea de pe capul tractor, pentru că, cică, remorca nu mergea singură, era trasă de ceva, adică de, repet, capul tractor. Buuun. Hai să-ți arăt niște tarife pentru o remorcă.

OFERTA-rca-remorcă

Acuma revin și întreb: de ce naiba mă pui să închei asigurare RCA pentru remorcă, separat, dacă tot nu mi-o iei în considerare? De ce naiba să plătesc (bă, ești nebun?) 1111.20 de lei dacă, de fapt, eu nu fac altceva decât să contribui la creșterea profitului firmei de asigurări?

Un proprietar de camioane, pe care-l și cunosc, după ce un șofer a făcut un accident lovind cu remorca un autovehicul, iar firma de asigurări a trimis email și a cerut să se precizeze nr de înmatriculare de la capul tractor care a tras remorca implicată în accident, a trimis răspuns și a scris următoarele:

  • Remorca mergea singură, nu a fost trasă de nici un cap tractor (acesta știa ce se va întâmpla dacă oferă informația care i se cerea).

Logica firmelor de asigurări sună cam așa. Remorca este despăgubită pe propria poliță RCA doar dacă se desprinde de capul tractor în timpul mersului sau dacă a fost undeva parcată și a luat-o singură la vale.

Mare grijă ce faci cu remorca, cu camionul, cu capul, cu tractorul de la camion. Că nu-i de glumă.

Un răspuns la RCA –ul de pe remorca camionului este inutil, dar obligatoriu.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.