7 aug. 2015
  |   2 Comentarii

Românii-s prea mândri să accepte o casă prototip

Dacă ai văzut trilogia Stăpânul Inelelor (The Lord of the Rings) cu siguranţă îţi aminteşti de casa hobbitului Frodo Baggins. Un fel de groapă făcută lateral în pământ. Mie mi-a plăcut foarte mult ideea şi chiar mă gândeam la un moment dat cum aş putea să am şi eu ceva asemănător, cât ar costa o locuinţă ca aia, unde aş putea s-o ridic, cine ar trebui să-mi elibereze autorizaţie pentru o construcţie de acest gen, cât ar costa un proiect etc.

Un tip din Noua Zeelandă chiar şi-a construit o astfel de locuinţă, pe un deal, în formă de peşteră, construcţie care te poate duce cu gândul la vremuri în care oamenii locuiau simplu, fără complicaţii şi fără să distrugă natura pentru a-şi construi un habitat.

Casa acelui “hobbit” este construită sub pământ, nu are energie electrică, au fost folosite doar piatră, lemn şi metal. Mobilierul este construit din metal şi lemn masiv, toate elementele fiind venite pe comandă specială. Nimic nu a fost făcut la întâmplare, fiecare detaliu fiind stabilit dinainte cu mare precizie.

Un cuptor – şemineu are rol de maşină de gătit, sistem de încălzire a apei şi a încăperii pe timp de iarnă. Patul din dormitor are o formă specială iar în tavan există un geam din parbriz de maşină care îţi permite să admiri stelele pe timp de noapte. Împrejurimile casei completează armonios decorul şi stilul rustic. Dar mai bine te duci direct la “hobbit” acasă şi vezi tot ce doreşti. Oare românii sunt prea mândrii să locuiască într-o astfel de acasă sau nu ai voie să construieşti aşa ceva pentru că nu te armonizezi cu locurile hidoase unde au fost cândva păduri?

2 Răspunsuri la Românii-s prea mândri să accepte o casă prototip

  • Roxana spune:

    Frumoasă acea căsuță, și mie mi-ar plăcea așa ceva! Cred însă că ar trebui să fie tot timpul vară, ca să pot face baie afară, în cadă. Și să nu am vecini curioși…
    P.S. Îmi place ”The Hobbit” 🙂

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.