3 sept. 2015
  |   2 Comentarii

Dacă-i spui că-i prost e de rău?

De ce se supără unii oameni când le spui în faţă că-s proşti, iar atunci când îi lauzi şi le faci complimente sunt în stare să te ia cu ei acasă pe post de consilier personal? Am observat că atunci când facem câte-o chestie nasoală avem tendinţa, unii, să ne facem singuri proşti, şi nimeni nu se supără. Dacă în momentele alea ne-ar spune alţii că suntem proşti ne-am supăra, în cel mai fericit caz. De ce?

2 Răspunsuri la Dacă-i spui că-i prost e de rău?

  • Roxana spune:

    Autoironia este mai ușor de suportat decât ironia celor din jur, chiar dacă aceasta este îndreptățită de faptele sau vorbele noastre. Orgoliul fiecăruia dintre noi este destul de mare, încât avem impresia că ceilalți ne jignesc dacă ne spun că suntem proști, deși știm în sinea noastră că o merităm cu vârf și îndesat. Și eu fac asta, și tu, și ei, și o vom face atâta timp cât vor exista orgolii.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.