30 oct. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Ţiriac, Ponta şi euroii românilor

Zice domnul Ţiriac la iRealitatea TV: fiecare român ar putea renunţa la 50 de euro lunar pentru refugiaţi, „avem unde, putem! Din ăia 500 de euro salariu mediu, să ne tăiem 10% ca să primim cinci sute, o mie, o sută de mii”. Măi nenea Ţiriac, matale ai luat-o razna de la bogăţia din conturi? Ce 50 de euro, ce 500 de euro, despre ce vorbeşti matale acolo? Păi majoritatea românilor sunt săraci, domnule cel mai bogat fost sportiv din lume, cu o avere de circa 2 miliarde de dolari, pricepi mătăluţă? Câţi români au salarii de 500 de euro pe lună?

Facturile la curent, gaze, întreţinere şi alte servicii cresc de la o lună la alta. Locurile de muncă sunt din ce în ce mai puţine. Profesorii vor din ce în ce mai mulţi bani de la părinţi pentru diverse consumabile inexistente în şcoli. Sistemul de sănătate publică nu prea mai este un sistem public. Păi şi dumneata vrei să dăm 50 de euro pentru a primi refugiaţi în ţară? Sincer, cred că goana matale după bani te-a stricat de cap, domnule Ţiriac.

Şi ce-ar mai trebui să facem? Nu cumva ar trebui să înfieze fiecare român câte un refugiat, poate doi, să îi spălăm la cur, să le cedăm jumătate din blidul nostru şi să ne culcăm noi pe jos pentru ca noii membrii ai familiei să doarmă şi ei ca oamenii în patul nostru?

Dar de ce nu spui, nenea Ţiriac, aşa: domnilor români, hai să cedăm 50 de euro pe lună, timp de 3 ani, bani pe care să-i direcţionăm spre străzi, autostrăzi, sistem de sănătate, învăţământ, pentru chestii din astea care îl ajută în mod direct pe român? Crezi că românul nu ar fi dispus să se sacrifice dacă ar şti sigur că peste un an, doi, poate sta la el în ţară şi să trăiască mai decent?

Când banii din cont se înmulţesc văzând cu ochii cred că omul îşi pierde minţile. Exemple în acest sens sunt destule. Poate că domnul Ţiriac, dacă tot îşi doreşte să stea la masă cu islamişti refugiaţi, ar trebui să se mute în Germania şi să le ceară nemţilor 50 de euro pentru o astfel de cauză, că poate acolo ar avea mai mult succes.

Auzi acolo, să le dăm CNP, masă, casă, poate şi maşină, şi în plus să le dăm şi niscaiva bani de buzunar, că de, săracii, sunt refugiaţi.

Să nu se înţeleagă greşit, nu am nimic cu aceşti oameni care îşi lasă ţara şi pleacă în lume pentru a trăi mai bine, pentru un viitor mai bun. Deşi nu înghit toată teoria asta cu refugiaţii disperaţi că nu ştiu ce şi nu ştiu cum. Eu am altă teorie despre criza refugiaţilor, dar nu despre asta vreau să vorbesc aici, acum.

Ponta vrea şi el 10 euro

Da, premierul nostru, Tonta Victor, vine cu o propunere şi mai hazlie: ”Gândiţi-vă, dacă cei trei milioane de români plecaţi ar cotiza cu zece euro pe lună la bugetul social al României, ar fi o contribuţie pe care am simţi-o”. (sursa)

Bă, nenea Tonta, şi matale te-ai dilit la cap? Ţiriac vrea 50, tu vrei 10, deja sunt 60. Mai vrea cineva nişte bănuţi de la români? Nimeni? Mai aşteptăm, că sigur mai sunt idioţi cu idei trăznite.

Adică timp de 25 de ani s-a distrus ţara în mod sistematic, apoi au fost „trimişi” românii la holongit în străinătate, apoi s-a trecut la subjugarea celor rămaşi, apoi au fost umiliţi bătrânii, apoi s-a umblat la analfabetizarea tinerilor, apoi toţi politicienii şi-au umplut buzunarele cu banii obţinuţi din vânzarea a tot ce se putea vinde din România, şi acum, acum când nu mai aveţi bani să futeţi pe vizite, protocoale şi alte căcaturi destinate strict vouă, politicienilor de trei lei care sunteţi, vreţi să îi tâlhăriţi şi pe românii care îşi rup oasele muncind în străinătate?

Domnul Tonta, sincer îţi spun, vorba celor de la Bug Mafia, păi în aceste condiţii îmi bag p..a-n lume şi v-o fac cadou! Dar de ce nu pui tu 10 euro pe lună, nenea Tonta, împreună cu şleahta din partidul tău, pentru a creşte nivelul de sănătate din România? A, nu, tu nu faci asta, că tu nu trăieşti în diasporă, tu eşti sărac, tu îţi faci pensie mare ca să nu cerşeşti ca ceilalţi români din ţara asta!

„Întrebarea e cum putem cu 16% să avem şi şcoli şi spitale ca în Germania, unde plătesc 48%”, mai zice nenea Tonta. Dacă o să ai curiozitatea să cauţi pe touteleurope.eu, premierule de România, o să te prinzi din prima că spui prostii.

Cele mai mici impozite pe venitul maxim în UE

  1. Bulgaria – 10%
  2. Lituania – 15%
  3. România şi Ungaria – 16%

Cele mai mari impozite pe venitul maxim

  1. Suedia – 56, 6%
  2. Danemarca – 55,6%
  3. Belgia – 53.7 %

Şi ca să vezi ce părere au diasporenii despre propunerea matale, nenea Tonta, îţi las aici câteva păreri venite direct de peste hotare. Sunt comentarii lăsate de românii „proşti” pe care vrei să-i jecmăneşti de tot.

Doar ca să rămâi la frâie, în 2014 ai contractat credite externe şi interne de 61,4 miliarde lei pentru care contribuabilii vor plăti 21,4 miliarde lei (dobânzi). Mai vrei şi 10 euro de fiecare suflet pe care l-ai exilat? Hai sictir! – Daniel Ionescu

Când vine vorba de dreptul la vot, statul nu-i poate găsi pe cei 3 milioane de români. – Dan

După ce că, domnule Ponta, de 25 de ani nici un guvern n-a fost în stare să creeze locuri de muncă, după ce că de nevoie oamenii şi-au lăsat casa şi familiile că să muncească printre străini, ca să-şi întreţină familiile, tot ei să cotizeze la aceşti guvernanţi incapabili? Şi banii să ajungă unde? Într-un sac fără fund, să li se piardă urma, că în spitale sau şcoli nu vor ajunge… De fapt, ajung chiar acolo, şi încă mai mulţi, că doar se trimit bani acasă pentru ca copiii să meargă la scoală, la părinţi, să plătească spăgile la doctori, că altfel mori, la familie să cumpere cele necesare traiului. Şi domnilor guveranţi să nu-mi spuneţi că nu aţi ştiut asta că nu vă cred. Mai nou, nu mai cred nimic din ceea ce spuneţi. – Mariana Dargau

Nenea Ponta, fugi cu mielu’. Mai taie din ăia 588 parlamentari români şi îţi dau şi eu ăia 10 euro pe care-i ceri ca milogul diasporei. SUA are 300 parlamentari la 350 milioane de locuitori. România are 588 parlamentari la 17 milioane de locuitori, plus 2 secretare pentru fiecare parlamentar, plus şofer personal plătit cu 2800 lei pentru spor de radiaţii. Mai taie de la tine şi dau şi eu de la mine, bine? – Iulian Miu.

Mai multe comentarii lăsate la propunerea lui Tonta pot fi citite aici.

Şi la final să-i lăsăm şi pe băieţii ăştia să-şi spună părerea despre Tonta, Monta şi alţi băieţi cu etichetă.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.