15 oct. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Tutorial – Semnătură pe mai multe fotografii odată

Am căutat cândva o idee pentru situaţia în care aş dori să-mi pun semnătura pe mai multe fotografii odată. Dacă ai două-trei fotografii nu e mare scofală să pui o semnătură pe fiecare în parte, dar când vine vorba de zeci sau chiar sute de fotografii rezultate în urma finalizării unui proiect fotografic situaţia devine complicată şi anevoioasă. Acum am două soluţii mari şi late: Photoshop şi Lightroom. Deşi folosesc uneori şi Capture NX2, un soft oferit chiar de Nikon, am observat că nu-ţi poţi pune semnătura pe nici o fotografie.

În mediul online românesc lumea ar şti câte ceva despre soluţiile oferite de Photoshop şi Lightroom pentru watemark dar nimeni nu explică pe îndelete ce trebuie să faci. Aşa că m-am hotărât să realizez un videotutorial prin care pasionaţii de fotografie să afle cum să-şi pună semnătura pe mai multe fotografii odată, simplu şi rapid. Watemark înseamnă semnătură plasată pe o fotografie cu drepturi de autor.

Înainte de a urmări videotutorialul fac nişte precizări. Am sărit peste etapa în care îţi realizezi semnătura în Photoshop sau în orice alt program. Asta ţine de decizia fiecăruia. Eu am să-ţi arăt strict cum să faci ca acea semnătură care se presupune că o ai deja creată să fie amplasată automat pe mai multe fotografii pe care le doreşti prezentate cu drepturi de autor.

Dacă ai precizări sau soluţii mai bune treci la comentat. Îţi doresc succes.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.