28 iul. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

De unde să cumperi un pom?

Nu ştiu ce cred alţii, însă eu consider că degeaba ai trăit pe planeta asta dacă nu ai plantat măcar un pom. Unii pun la pământ păduri întregi fără să se mai uite la dezastrul din urma lor, darmite să mai şi sădească un pom. Pe de altă parte am observat că nu toţi fac alegerea corectă când vine vorba de cumpărat şi plantat un pom. Nici eu n-am fost inspirat şi învăţat la prima încercare.

Nu cumpăra pomi de la indivizi regăsiţi prin pieţe decât dacă eşti foarte sigur că pepiniera acelora chiar există. Este foarte probabil să dai bani pe copaci smulşi de pe marginea unor drumuri nebătute prea des de oameni sau maşini. Prima dată când am decis să cumpăr nişte pomi am ales şi eu să fac o achiziţie de la un nene din piaţă. Ce crezi că am cumpărat? Un ciomag cu rădăcini, care nu s-a prins şi pe care am dat 15 lei degeaba.

A doua oară am cerut nişte sfaturi de la prieteni care şi-au tot pus pomi prin grădină. Majoritatea mi-au recomandat Praktiker. Am dat ascultare şi am cumpărat trei pomi, un cireş, un măr şi un păr. Mărul l-am plantat în grădină la un prieten, părul l-am amplasat într-un fel de livadă publică, iar cireşul îl poţi vedea în poza de mai jos, el creşte foarte frumos în faţa firmei unde dau cu sapa.

Concluzia mea, nu ştiu de unde sunt aduşi pomii la Praktiker, dar ştiu că ei provin dintr-o pepinieră şigură, iar şansele ca pomii să se prindă şi să dea roade sunt aproape 100%. Cireşul de la fimă are aproape trei ani. Cred că în maxim un an o să gust din cireşele sale.

Plantează şi tu măcar un pom, planeta asta este destul de distrusă, n-o lăsa să moară de tot. Dar ai grijă pe ce dai banii, nu cumpăra ciomege ca mine.

Cireş de mai

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.