12 nov. 2022
  |   Nu sunt Comentarii

Vorbe din prosopul tău cu sânge și din nopțile de după (5)

Am fost iar și pe la tine. Și ți-am pus Wrong Side of Heaven. Ca de obicei. Stătea cerul de ceva vreme să ne cadă cu alb. Momentan, doar întuneric alb. Restul întunericului îi prin mine. Îmi varsă dumnezei nehotărârâri și unii își exersează nonsensul și existența. Și viața parcă-i zăludă.

Sunt prea târzii privirile spre înapoi, oricum și orișicât. Veșnic, un asfințit s-a dus cu multă tăcere, cu tot ce încă mai era, prin mine și prin noi. Îmi bâjbâi seri, îmi scriu, îți scriu nemernicii și netrăiri, n-am de ales, ninse sau cu multă ploaie, ploioase, ude, crezând că o să fim și altfel, încercând să fim, cumva sau altcumva.

Am trecut deja de mijloc, mă îndrept spre colțul în care nu-i nimic, aproape nimic. Atât. Atât mi-a mai rămas. Sângerez, crezând că nu-i prea demult de când te știu.

Cad candele și flăcări înspre în sus, aiurea și oricum, fără sens, că spre în jos e deja prea plin și noima parcă n-are sorb. Spun unii c-au înnebunit mormintele și căile și sunetele și toate cele care or să vină.
Îmi asfințește iar și vorba, și ea, pribeagă, trăgând de mine, cu ură și cu nonsens, cerând, cu tot cu urme, uitarea. Aseară mi-am certat și vrutul și nevrutul, și pe prea sfinți i-am certat. N-avea nimeni un răspuns la una și veșnica mea întrebare, DE CE AȘA?

Cărei vorbă ne eram și cărui gând ne întreceam, fiind, crezând, sunetând cu ploi, cu nopți și zile vii? Am obosit. Și tu, te-am simțit, iar, într-o noapte. Îmi voi muri și tăcerea și te voi ostoi, cu mine și cu tot ce mi-ai lăsat.

Nu-ți scriu, prietene, ca să te întorci. Îți scriu pentru că voiam încă să te am, nemernic frumos și prea viu. Desigur și veșnic. Desigur, văzătorii acestor chestii ne vor amesteca, ne vor face una cu pământul, văzând, simțind doar ce sunt ei. Noi?! Diverși călători spânzurați prea timpuriu și totuși prea întârziați, fugari și netrebnici. Să-mi dormi în pace, suflet drag.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.