7 aug. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Weekend corespunzător

Încep o serie de articole prin care voi face recomadări de weekend. Nu voi posta scrieri cu pretenţii de ghid complet pentru un sfârşit de săptămână de un maxim succes, pentru că reuşita depinde în primul rând de tine, însă nişte simple păreri care poate îţi vor da idei sau inspiraţie cred că pot să ofer. Astfel, îmi antrenez şi eu mintea în legătură cu întrebarea ce să faci în weekend dacă nu eşti deja plecat în vacanţă?

Afară s-a mai răcorit puţin aşa că putem să programăm destul de multe lucruri în acest weekend.

La Cinema City Atrium din Arad rulează trei filme lansate în 2015: The Fantastic Four, The Gift, Self/less. Dacă te decizi să vizionezi măcar unul dintre aceste producţii ai ocazia să câştigi o cutie de vopsea Savana. Faza cu câştigatul unui obiect când merg la cinematograf pe mine mă lasă rece, numai că eu nu sunt tu şi nici tu nu eşti eu. Filmul Self/less este promiţător, aşa că am să-l vizionez şi eu.

Dacă nu ai chef să pleci niciunde sau pur şi simplu eşti constrâns/ă să stai prin preajma casei îţi recomand să lecturezi una dintre aceste cărţi: Un pământ nou – Eckhart Tolle (citesc şi tot recitesc această carte), Te iubesc, Filip! – Antonia Bogdana Bălan (un roman de dragoste scris de o scriitoare cu care am stat la palavre aici), Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii – Aurora Liiceanu.

Dacă ai invitaţi şi vrei să prepari ceva special îţi recomad să încerci una dintre reţetele lui Hugh Fearnley-Whittingstall, un bucătar renumit din Marea Britanie. Eu îl urmăresc constant şi îmi plac emisiunile lui de la Digi Life datorită simplităţii cu care interacţionează cu audienţa. Acest om mi-a dat o idee despre cum să organizezi un eveniment simplu dedicat celebrării unui oraş. Subiect pe care îl voi aborda în curând. Aici găseşti o reţetă simplă care mie mi-a atras atenţia, însă poţi să alegi ce-ţi surâde ţie chiar de aici.

Pentru o călătorie, camping şi un loc fain pentru fotografii de peisaj vin cu următoarea idee: Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa din Caraş-Severin. Nu am ajuns încă acolo, dar deja mi-am trecut acest loc pe lista de aşteptare şi priorităţi. Am cerut referinţe de la alţii care au fost acolo şi toată lumea a rostit, printre altele, următoarele cuvinte: excelent, un colţ de paradis, un loc unde rămâi cu gura căscată. Poţi vedea aici câteva mostre din acest loc de natură.

Duminică vreau să merg la un picnic pe malul râului Strei, într-un loc situat între localităţile Ruşi şi Călan, Judeţul Hunedoara. Am tot bătut malurile Streiului încă de mic copil, iar de când Valea Roatei s-a închis pentru că unii granguri cu bani au hotărât să-şi bage picioarele în ea de natură pentru a face schituri şi lăcaşuri pentru călugări, a trebuit să mă reorientez în ceea ce priveşte un loc bun de stat la iarbă verde. Dacă eşti prin zonă şi vrei să evadezi din cotidian caută-mă duminică pe malul Streiului, te poftesc la o “legumă” pe grătar şi îţi ofer şi-o bere, ca să nu mai zică alţii că sunt zgârcit.

Dacă nici una dintre variantele mele nu-ţi surâd încearcă un Festival de Film Istoric aflat în derulare în Cetatea Râşnovului, Judeţul Braşov. Perioada desfăşurării festivalului este 31 iulie – 9 august 2015. Organizatorii au anunţat “subiecte relevante, filme deştepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, clădiri venerabile, cântări exuberante în aerul nopţilor carpatine, expoziţii, standuri de cărţi”. Mai multe detalii aici. Weekend corespunzător!

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.