16 oct. 2015
  |   1 Comentariu

În weekend mă deghizez în Turist Rătăcit

Astăzi mă duc la o lansare de carte. Mihai-Victor Afilom, un tânăr poet hunedorean îşi lansează un nou volum de poezie intitulat Elegii Fluide. Evenimentul are loc la Colegiul Naţional Iancu de Hunedoara. Iată o mostră de poezie scrisă de Mihai.

Încerc să extrag esenţe,
Să izbesc cu evidenţe,
Să decodez realul,
Să îndepărtez valul.

Peste minţi pogorât,
Vraja care a zăvorât,
Lumea materială
Sub care clocotesc șuvoaie de smoală.

Depun pe focul lumânării gândul meu
Şi mă rog bunului Dumnezeu,
Să topească inimile de fier,
Să le transforme în viori, ca un lutier.

Târgul Hunedorean al producătorilor locali, 16,17,18 octombrie. Mă voi duce în postura de Turist Rătăcit, mai ales că evenimentul se întâmplă la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Producători consacraţi expun produse tradiţionale, cel puţin aşa spun organizatorii. Ciudăţenia la acest eveniment este faptul că nimeni nu ştie să mai fi existat vreo ediţie, în plus, pe afişul evenimentului stă scris asta: „Ultima Ediţie”. Pe bune? Nu pot atunci să ratez aşa ceva. Dar despre asta revin într-un articol dedicat. Ne vedem acolo. (detalii)

Campionatul Naţional de Ciobănesc German, un eveniment organizat de jandarmul hunedorean Alin Marian. Astfel, în 17 şi 18 octombrie ai ocazia să vezi la Deva peste 200 de câini din rasa ciobănesc german, o rasă din care se trage şi prietenul meu preferat Cezar. Oraşul v-a răsuna de lătratul frumoşilor ciobăneşti. Detalii aici.

Să ne îmbătăm fain la Festivalul Vinului, Oradea, 15-18 Octombrie 2015. Se lasă cu chef mare, cu cântăreţi şi cu vorbe de duh spuse la beţie faină. Ce zici, te bagi? Citeşte detaliile înainte să te îmbeţi.

Îndrăzniţi, îndrăzniţi…Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj, rod al unei pasiuni neostoite pentru film şi hărăzit să scuture colbul de un deget aşternut de zilele cenuşii vă întâmpină cu o artilerie grea de filme din cele mai diverse ţări, gata să spulbere orice opoziţie. Faaain la Cluuuj. (vezi)

Bienala de Arhitectură Transilvania, tot la Cluuuuj. (detalii)

Noaptea Devoratorilor de Teatru , Bucuresti, 17 – 18 octombrie 2015. Apasă aici.

Târgul Mărului 2015, deci, muuuulte mere. (detalii)

Festivalul de Teatru Piatra Neamţ, ediţie specială. (detalii)

Iar dacă vrei să citeşti ceva interesant poţi căuta aici, vei găsi cărţi pe care le poţi descărca gratis pentru a le citi mai apoi pe tabletă sau eBook Reader. Eu tocmai am început o carte descărcată de acolo, este vorba de Europa Iluziilor. Varianta tipărită o poţi găsi aici.

Iar la capitolul muzică vin cu o recomandare care sper să te facă să pleci de acasă cu cea mai mare viteză. Leo Rojas – Watch Over My Dreams. Chiar mă felicit pentru această descoperire. Te îndemn să scormoneşti mai mult pe YouTube.

Un răspuns la În weekend mă deghizez în Turist Rătăcit

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.