Totul parc\u0103 are gust de cauciuc \u015fi plastic. Salamul are arome de piper, oase afumate, piele de c\u00e2ine \u015fi iz de piropopilc\u0103ri\u0163\u0103. Nu \u015ftii ce-i aia piropopilc\u0103ri\u0163\u0103? Ai tr\u0103it degeaba. C\u00e2nd eram copil vroiam s\u0103 dau la teatru, a\u015fa c\u0103 exersam tot felul de expresii, iar \u201epui de piropopilc\u0103ri\u0163\u0103\u201d era \u00een top 10 expresii pe care nu le putea bolborosi oricine.<\/p>\n
Vremea a trecut \u015fi \u00een locul bun\u0103t\u0103\u0163urilor de alt\u0103dat\u0103 au ap\u0103rut aromele artificiale, E-urile, ideea de ro\u015fie \u015fi castravete de gr\u0103din\u0103, culorile \u015fi formele f\u0103r\u0103 gust. C\u00e2nd eram copil, dac\u0103 cumva te \u00eemboln\u0103veai \u015fi trebuia s\u0103 \u0163ii un regim alimentar, singurul aliment din carne recomandat de medic era parizerul, \u0103la cu felia c\u00e2t palma ciobanului, fleo\u015fc\u0103it \u015fi c\u0103rnos. \u00cen ziua de azi ce mezel \u00ee\u0163i mai recomand\u0103 doctorul? Hamburgherul…<\/p>\n
Salamul are gust de c\u00e2rnat, parizerul are gust de salam, de fapt, toate au acela\u015fi gust. Pun pariu c\u0103 dac\u0103 te leg la ochi \u015fi \u00ee\u0163i dau s\u0103 m\u0103n\u00e2nci c\u00e2rnat oltenesc vei spune c\u0103 e cabanos. \u00cemi este dor, foarte dor, de-o bucat\u0103 de slan\u0103 afumat\u0103 ca pe vremea bunicii, de un c\u00e2rnat de porc care umple cu arome o vil\u0103 cu 12 camere atunci c\u00e2nd \u00eel pr\u0103je\u015fti \u00een tigaie, de o ro\u015fie c\u00e2t pumnul, deformat\u0103 \u015fi buboas\u0103 dar plin\u0103 de gustul gr\u0103dinii \u00eengr\u0103\u015fat\u0103 cu b\u0103legarul cailor din vremea copil\u0103riei… Deja \u00eemi este foame… Salivez. Tu nu?<\/p>\n