29 feb. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Zeii Egiptului merită văzut

Ieri m-am hotărât să mă duc la Zeii Egiptului în format 3D. Aceleași condiții care te fac să te simți bine la un spectacol cinematografic. Cei de la Cinema City nu se dezmint. Curățenie, fețe zâmbitoare, amabilități anormal de normale, temperatura din sala de film normală, prețuri pe măsură. Dar să revin la film.

Sala plină. Toate locurile ocupate. Nu mi-am făcut rezervare pentru că toată ziua am fost mai tot plecat. M-am dus la risc. Am găsit totuși un loc aproape de mijloc chiar în rândul 11. Mai mult decât perfect. Mi-am luat o cutie mare de popcorn și o doză tot mare de cola.

zeii-egiptului-3994

Actori aleși pe sprânceană: Gerard Butler, Geoffrey Rush, Nikolaj Coster-Waldau, Rufus Sewell și frumoasa Elodie Yung. Efecte care te fac să dai din picioare și să stai cu inima în gât. Scene apocaliptice, o intrigă scoasă fix din istoria Egiptului antic, detalii atent lucrate. La vremea în care se desfășoară acțiunea din film oamenii nu prea contau pentru zei, iar un anume zeu își cam făcea de cap. Nu te lăsa nici să mori, dar nici să trăiești.

Butler, adică zeul Set, își dorea tot aurul din lume, lumea toată la picioare și ucidea pe toți zeii care îi stăteau în cale. Inclusiv la tatăl său, zeul Ra, s-a dat. Ideea e că deși oamenii nu contau pentru zei, un om, un muritor de rând, un hoț de buzunare, reușește să salveze lumea. Dar mai bine te duci să-l vezi. Merită.

Unii spun că Zeii Egiptului e un mare rateu, alții că e vorba de o mare cocalareală mitologică. Eu spun că nu e vorba nici de o super mega producție cinematografică, gen Gladiatorul sau Pirații din Caraibe, dar nici nu cred că am vizionat un film de doi lei, gen Legenda lui Hercule sau Dracula Untold.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.