11 mart. 2013
  |   7 Comentarii

Te iubesc ca-n vis, te doresc ca-n basme

Ti-as spune ca te iubesc, ca te doresc, ca viata ti-am dedicat-o tie. Sunt cuvinte prea uzate si fara substanta pentru a ma ajuta sa-ti spun ce ai facut si ce faci din mine prin existenta ta. Nu pot fi atat de superficial cu iubirea ce ti-o port, asa ca am sa-ti spun mai multe. Imi voi revarsa sufletul in poala ta, chiar daca stiu ca asta te va nauci sau poate doar mira. Tu nu trebuie sa faci nimic. Doar asculta-ma.

Nu era o seara frumoasa de iarna sau de primavara atunci cand te-am cunoscut si nici stelele nu luminau in noapte doar pentru noi. Era doar zi, insa o zi ca cea in care s-a nascut planeta. Inceputul existentei mele a renascut odata cu atingerea buzelor tale. Lumea trecea nepasatoare iar eu o sfidam cu toata fiinta. As fi vrut atunci sa-ti pun sufletul in palma si sa-ti marturisesc ca acesta este darul meu, ofranda mea in semn de multumire ca existi.

Astazi tanjesc chiar si dupa starile tale in care nu esti chiar tu. Nu mai am trecut si ma simt murdar si inutil atunci cand nu te simt langa mine. Cand reapari pierd notiunea timpului, cand pleci viata mea inceteaza. Imi fac culcus din amintirea ta si sarutul tau imi este ghid pe drumul inapoi catre tine.

Cand iti ating mana simt ca mangai vantul in momentele sale de liniste. O simpla imbratisare ma face sa devin din nou copil, copilul din mine care era bucuros si fericit atunci cand mama isi manifesta afectiunea neconditionata. Chiar si lacrima care mai reapare in coltul ochiului imi este parca mai blanda, mai placuta. Plang de bucurie ca te am, plang de tristete ca te voi pierde candva si plang pentru ca ma vei uita cand nu voi mai fi.

Daca astazi sunt cum sunt se datoreaza tie. Daca oamenii ma simt romantic, daca florile din jurul meu zambesc cu pasiune, daca fac greseli de ortografie uneori, daca uit sa mai mananc sau sa mai dorm, inseamna ca dragostea a preluat controlul. Tu nu ma transformi si nici nu ma preiei in forma si esenta mea, ma modelezi dupa chipul si asemanarea dragostei care ti-o port. Ai devenit dorinta, patima, incrancenarea si speranta mea, sunt pe drumul inaltarii spiritului la rangul suprem.

N-as mai putea respira daca nu ai mai fi. Daca te-as pierde mi-as darui inima altuia si l-as ruga sa duca dragostea ce-o simt mai departe, peste veacuri. Si l-as mai ruga sa daruiasca aceeasi inima altcuiva, la moartea sa, sa te pot iubi neincetat, atat cat timpul va exista, pana la moartea tuturor si a tot ce ne-nconjoara.

Ti-as scrie intr-una, as gasi pana la urma miliarde de cuvinte prin care sa-ti spun mereu si mereu ca te iubesc. Si tot as mai cauta. Nopti albe as petrece cu capul la sanul tau, incercand sa-ti ascult inima, s-o inteleg.

Nu te conjur sa ma iubesti si nici nu astept aceleasi sentimente, pentru ca nu iti cer decat sa existi, sa te pot atinge si sa te stiu acolo, undeva, pana la nefiinta. Este destul pentru mine ca mi-ai daruit sansa sa te iubesc.

In fiecare noapte invat sa-ti respect dorintele. Diminetile mi le umplu cu chipul tau iar ziua exersez fericirea si starea de a te invata mai bine. Muzica glasului tau mi-am tatuat-o pe timpan si in fiecare clipa interpretez acordurile ei, pentru a-ntelege mesajul sufletului tau catre mine.

In visele mele te am ca pe-o printesa iar tu infloresti ca un trandafir albastru, iti mangai parul si iti soptesc timid: ramai sau arunca-ma in neant, sa raman etern.

Esti insasi existenta mea. Durerea ta e si a mea, dar n-am sa-ti ofer nicicand asa ceva. Te voi ierta mereu chiar de-ar fi sa ma ranesti. Daca vrei iau eu amarul tau si-l pun cu grija langa al meu, poate voi reusi asa sa-l transform in fericire.

Te voi mangaia mereu atunci cand sufletul iti plange, o sa-ti spun din cand in cand si-o data-n gand ca respir doar pentru tine si pentru toate astea te voi ruga doar sa fii tu, asa cum esti. Poate astazi nu m-am facut inteles. Voi mai incerca si maine. De fapt voi reveni mereu, pana voi reusi sa-ti scriu in suflet doar doua cuvinte: te iubesc. Iar de ma vei iubi si tu iti voi multumi, asa cum voi putea mai bine, femeie draga.

7 Răspunsuri la Te iubesc ca-n vis, te doresc ca-n basme

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.