4 feb. 2017
  |   Nu sunt Comentarii

Altă întrebare pentru cei neaflați încă între bare: De ce ORI NOI, ORI VOI?

La întrebarea întrebătoare ”altă întrebare” am și eu mai multe întrebări. De ce ORI NOI, ORI VOI! De ce trebuie să ajungem la asta? Oare Dragnea și Grindeanu chiar nu înțeleg ce se întâmplă? Oare nu cumva cei doi, sau cel puțin Dragnea, și-au propus să ducă țara în faliment, că falimentul ne așteaptă dacă ne apucăm de greve generale și alte proteste de mare amploare? Hm.

Dar oare tot românul a înțeles ce se întâmplă și de ce ies unii în stradă? Am ieșit și eu în stradă și-am protestat. Unii treceau și se uitau la noi ca la niște ciumați. Alții nici măcar nu ne observau, deși deveneam din când în când destul de vocali. Pe unii, aflați la locul protestului, i-am observat atât de veseli de aveai impresia că au venit la parada păpușilor muppets, aveam impresia că aceștia se aflau acolo de distracție, neînțelegând, de fapt, că ceea ce se întâmplă acum în România nu-i de râs, ci, dimpotrivă, e foarte grav.

Trebuie să înțelegem că e grav. Și dacă intră acea ordonanță în vigoare și dacă este abrogată în urma unor proteste care tind să ducă spre greve generale. Dacă ordonanța de grațiere și amnistie intră în vigoare trebuie să înțelegem că unii ne-au furat și ne-au dat și muie, da, muie, sexul oral e benevol.

Dacă îi linșăm și-i dăm jos tot nu-i bine, OUG-eul tot o să intre în vigoare. Dacă nu punem presiune pe ei în mod organizat, pașnic, ieșind aproape toți în stradă, trec zilele și, din nou o spun, penalii care și-au bătut joc de noi vor scăpa și vor putea pleca liniștiți acasă fără să le mai pese de ceea ce se întâmplă în urma lor.

Dacă la un moment dat cedăm nervos și renunțăm la formele de protest care nu afectează țara, economia, și trecem la forme de proteste gen greve generale, greve fiscale etc. iar nu am făcut nici o treabă, asta înseamnă să ne ucidem și pe noi și pe iei, pentru că vom pierde milioane de euro și riscăm să ne ducem în cap ca și țară.

Eu zic să vă gândiți foarte bine, repede, să analizați situația cu cea mai mare atenție și să veniți toți sau aproape toți în stradă. Trebuie să anulăm acea OUG, dar repede și fără să ne sinucidem singuri. Eu voi continua să ies în stradă și sper să te văd și pe tine acolo. Și ca să te ajut să înțelegi și mai bine ce se întâmplă îți las aici un filmuleț. Poate nu te va lumina în totalitate, dar cu siguranță te poate ajuta să te pui serios pe gânduri.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.