14 nov. 2015
  |   3 Comentarii

Dovada că suntem o ţară care nu contează

Cazul nostru. 30 octombrie 2015, seara. În Clubul Colectiv izbucneşte un incendiu care ucide pe loc 26 de oameni. De atunci şi până în momentul de faţă au mai murit şi alţii, în total 55 de morţi. Şi coşmarul încă nu a încetat.

Cazul francezilor. 13 noiembrie 2015, tot seara. Parisul este trimis în corzi de islamişti, bilanţul morţilor: circa 150 de morţi. Şi coşmarul încă năuceşte.

Facebook, o reţea de socializare de provenienţă americană. Conform facebrands.ro sunt 8.200.000 utilizatori de Facebook în România. Populaţia Franţei: circa 66 milioane de locuitori. Facebook se mândreşte cu faptul că Franţa este una dintre ţările cu cei mai mulţi utilizatori de Facebook.

Ce face Facebook în cazul nostru?

Nimic. Deşi suntem mulţi şi sigur pompăm multe miliarde în reclamele de pe Facebook, adică în buzunarul lui Mark Zuckerberg.

Ce face Facebook în cazul francezilor?

Aproape orice. Îşi schimbă sigla, priveşte aici, activează un serviciu util pentru cei aflaţi în Franţa, priveşte aici. Deşi, atenţie mare, în 2011 Franţa a interzis pronunţarea cuvintelor Twitter şi Facebook la radio şi televiziune. Priveşte aici.

Concluzia, Francezii sunt importanţi, România nu. De ce? Pentru că la noi au fost doar 55 de morţi şi la ei 150? Să fim serioşi. Suntem importanţi pentru restul lumii doar atunci când vine vorba de luat bani de la români şi de vândut rahaturi pe pieţele noastre. În rest totul e doar formalitate şi superficialitate. Unde mai punem că noi, tâmpiţii de români, le facem reclamă oricând, oricum şi oricui, ne trezim cu facebook în gură, facem pauză în timpul actelor sexuale pentru a vedea dacă ne-a mai dat cineva vreun like pe feisbuc, adormim cu facebook în gură. Aşa ne trebuie.

În altă ordine de idei, da, sunt mâhnit de ceea ce s-a întâmplat la Paris, dar mai mâhnit sunt datorită morţilor şi răniţilor noştri. Dar despre asta vorbim în articolul următor.

Şi nu, uriesblog.ro n-o să poarte doliu pentru francezi, că nici bloggerii francezi nu au purtat doliu pentru morţii noştri. Blogul ăsta poartă doliu pentru românii morţi în Clubul Morţii.

3 Răspunsuri la Dovada că suntem o ţară care nu contează

  • Diana spune:

    Diferenta mare e ca in Franta au mers teroristi si au avut un scop sa ucida cat mai multi oameni, in Romania au murit atatia oameni din cauza mitei (Mita Ucide) Noi ne-am dat foc singuri la copii, e trist dar adevarat, in Franta oameni au fost omorati cu sange rece

  • kris spune:

    nu este corect absolut deloc, dar cand a fost ceva corect fata de romani?
    romanii daca merg la munca dincolo sunt priviti ca tzigani , si explulzati acasa mai nou …. refugiatii au fost primiti cu bratele deschise …. fiecare cum isi asterne asa doarme.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.