15 nov. 2013
  |   3 Comentarii

Jurnal de calatorie virtuala prin Alpin

Daca dai cautare virtuala pe goagal pe cuvantul Alpin top zece in cautari este deja ocupat aproape in totalitate de Hotelul Alpin din Poiana Brasov. Insa, pe locul 11 apare fara doar si poate Vila Alpin din statiunea Straja. Asta inseamna ca cineva a facut un SEO cat de cat bun pentru un sejur Straja avand ca si gazda Alpinul strajer din Judetul Hunedoara.

Alpin printre cuvintele cheie

Cum se prezinta oare sintagma cantonament Straja? Curios cum sunt dau cautare si aflu asta: pe locul 13 in top cautari goagal descopar exact articolul care anunta un concurs la care sponsor este chiar Alpinul din Retezat. Pe primele locuri nimic solid, nimic care sa-mi arate ca aceste cuvinte sunt aducatoare de turisti care dau navala. De ce? Pentru ca raspunsul lui Google, “Aproximativ 40.000 (de) rezultate (0,44 secunde)”, e un fel de aproape nimic. Nu m-am mirat, si-o sa intelege-ti de ce dupa ce o sa trec la analiza design-ului si a continutului site-ului pe care il am astazi in portionare.

Daca scriu schi Straja tot pe motorul de cautare aproape al tuturor descopar ca specialistul SEO al adresei alpinstraja.ro a zis o vorba buna si nu prea. Dupa circa 100 de link-uri „vila de la Straja” va urca in privirile lui Panda si alte animale, dar va da rau cu fundul de pamant cand multe link-uri si cuvinte cheie vor disparea din blogosfera neamului dupa ce s-o fi incheiat editia de toamna a lui Super Blog 2013. Mai multe ramane de vazut. Poate ca acum nu vad eu bine, insa cu simtitul n-o duc chiar asa de prost.

Eu de as avea o vila sau un hotel turistic as face SEO mai mult pe oferte turistice. De ciuda, sa traiasca, sa invie concurenta sau sa cresc eu. Intelegi? Daca nu pricepi nimic mai bine contacteaza-ma decat sa tragi concluzii fara logica.

Alpin strajerul la capitolul infatisare

Mno, am ajuns si la faza cu infatisarea. Oi fi tu strajer si stai in ploaie, in vant si ninsori care te ameninta sau nu, dar tre’ sa fi si dragut imbracat, ca altfel, cand apare cate un neavenit tre’ sa fie atras nu doar de tine, ci si de straiele tale.

Despre Alpinul Strajii parca vorbeam, asa ca sa ne intoarcem la el. Aici sunt cam multisoare de spus, insa eu ma voi referi doar la cateva dintre cele nespuse:

1. Logo – Cel mai important element atunci cand vrei sa brenduiesti sau sa personalizezi un site, al celor de la Alpin de Straja este nedefinit. Adica, fie nu stii care este cel corect, fie are elemente diferite ori de cate ori apare. Pace si prietenie. Hotarati-va. Daca nu reusiti va pot eu ajuta contra unor niste sume negociate.
2. Meniu vertical – Varza, nimic atractiv, culoare, fonturi, ordinea taburilor, tabul cu blogul, toate sunt fara absolut nici o logica. Sunt rau, stiu, dar mai bine asa decat neprofesionist sau superficial, doar ca sa iau niste bani, putini oricum!
3. Dupa meniu vad o sageata – Ce sageata naspa! Adica o simpla sageata ascunde o galerie de poze care vreau sa ma reprezinte? Se poate si asa! Dar mai bine fara “asa”.
4. Pai daca e sala de conferinta sugerez sa angajati un fotograf si sa va infatiseze o sala de conferinta, nu de dans, apropos de tabul “Sala conferinta” din acelasi meniu pe care nu-l plac.
5. Ajung la fondul problemei – Pai daca vreau sa fie o culoare care nu este culoare atunci sa fie alb imaculat, negru sau gri. Daca pe site am multe poze, asa cum ar trebui sa aiba un site cu oferte turistice atunci as prefera mai degraba gri inchis sau chiar negru. De ce? Vezi cum se vede fotografia aici!
6. Tabul Parteneri din meniu – Nefolositor de-a dreptul. Nici un link, nimic care sa duca spre cineva anume si sa spuna si de ce se intampla asta. Si eu pot sa pun pe blogurile mele 1000 de parteneri, cu sigla si cu diverse chestii. Asa, si?
7. Subsol – Link-uri utile: poftim? Am dat click pe vremea in Straja si s-a deschis o pagina care imi spune ceva de genul ca vremea-meteo.com, care nu are nici o legatura cu ceea ce vorbim noi aici.

De apreciat la Alpin de Straja

1. Numere de telefon gasesti pe toate retelele.
2. Gasesti deja oferte de Revelion si de Paste pentru anul care vine.

Gata, asta este ultima chestie pe care o mai spun gratis despre acest site: pe oricare pagina as fi habar n-am unde sa dau ca sa ma intorc la prima pagina, ca asa sunt obisnuiti sa faca toti oamenii! Am incercat sa dau click pe logo… Da, chiar asa, pe care logo, care este ala bun? Si chiar daca tu ai impresia ca unul dintre ele e chiar ala bun te asigur ca nu te va duce la prima pagina. Am fost rau, astept sa ma depuncteze lumea. Poate chiar si strajerul. Oricum nu-mi pasa. Ma joc cu viata site-urilor asa ca am tot dreptul sa imi spun parerea pe sleau. Cateodata, cel mai des, stiu despre ce vorbesc. In rest ce mai conteaza?

Articol analiza scris cu sudoarea fruntii pentru Super Blog 2013. Gratis.

3 Răspunsuri la Jurnal de calatorie virtuala prin Alpin

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.