11 sept. 2015
  |   Nu sunt Comentarii

Cum să faci turism? Cu brevet închiriat!

Simplu, nu-i aşa? Practic, cauţi pe net, închiriezi un brevet de turism cu vreo 400 de ron pe lună şi te apuci de prestat servicii în turism. Ce mare filozofie? Numai că nu filozofia este mare când vine vorba de turism în România, ci debandada. Am căutat şi eu pe net ceva legat de turism, pentru că aş vrea să plec undeva, într-o scurtă vacanţă, să fac turism. Şi peste ce dau? Peste mai multe anunţuri prin care se oferă spre închiriere Brevete de Turism firmelor care doresc să desfăşoare activităţi în domeniul turismului.

Cu alte cuvinte, unii fac nişte cursuri şi obţin un brevet cu funcţia de manager în activitatea de turism. Ulterior, pentru că nu-i angajează nimeni, una dintre condiţii fiind vechimea, noii manageri de carton îşi scot la închiriat diploma, brevetul acela fără utilitate. Cam aşa arată un anunţ pentru închirierea brevetului de turism. Şi ca ăsta, sunt multe.

Brevet Turism

Totuşi, întrebarea mea este de ce mai faci un curs pentru a obţine un brevet de turism dacă tot nu vrei să practici? Doar pentru a închiria? Se pare că da, foarte mulţi indivizi doar asta intenţionează de la bun început.

Brevet Turism

Adică un brevet de turism este transmisibil? Am pus câteva întrebări la cei în măsură să-mi răspundă la această întrebare şi toată lumea mi-a transmis acelaşi lucru: brevetul de turism nu este transmisibil. Da, poţi să te angajezi la o firmă de turism sau poţi să te faci asociat cu o firmă de turism dacă eşti deţinător de brevet în acest domeniu, dar nu poţi efectiv închiria un asemenea document. Aici găseşti nişte răspunsuri concrete.

Prin urmare, despre ce tot vorbim pe net? De ce sunt atâtea anunţuri cu închirieri de brevete în turism? Există cineva care a reuşit să-şi închirieze cartonul pe care scrie Brevet de Turism? Aştept păreri şi chiar fapte concrete despre acest subiect. Cine ştie, poate fac şi eu rost de-un brevet pe care să-l închiriez mai apoi, că dacă tot se practică.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.