12 sept. 2015
  |   2 Comentarii

Harbuz şi Dîrzu vor să lovească în Patriarhia Română

Doi deputaţi PSD, Liviu Harbuz şi Ioan Dîrzu, s-au gândit să lovească în Patriarhia Română, ei au depus un proiect de lege prin care vor să interzică cruciuliţele, icoanele şi alte însemne bisericeşti pe parbrizul maşinilor. Din partea mea să fie interzişi şi şoferii la volan, că oricum nu sunt pro atârnatelor de oglinda retrovizoare a maşinii. Eu vreau să am vizibilitate maximă, nu mă interesează să văd în faţa ochilor tot felul de obiecte care se bălăngăne la fiecare mişcare a maşinii.

Problema este că cei doi pesedişti lovesc fix acolo unde conduce preaînaltul, preafericitul şi preasfinţitul României, adică la Patriarhie. Şi ştim cu toţii că nu e chiar indicat să te pui cu slujitorii lui Doamne-Doamne, pentru că te poţi îmbolnăvi sau chiar muri la cerere.

Dacă proiectul celor doi trece de Parlament şi se promulgă legea care interzice crucile şi icoanele atârnate de oglinda retrovizoare a maşinii, Ortodoxia Română va înregistra o scădere istorică a încasărilor. Dacă se întâmplă asta, implicit vor cădea capete de popi care nu reuşesc să-şi facă targhetul impus de preasfinţii României. Dacă popii sunt sancţionaţi, este foarte posibil să apară greve spontane iar oamenii care vor să moară să nu poată muri, pe motiv că nu are cine-i îngropa. Dacă oamenii nu pot muri, pot apărea grevele spontane din partea doamnei cu coasa, pe motiv că este dat peste cap planul cu morţii. Dacă moartea are probleme, cu siguranţă se va autosesiza Dumnezeu şi se va supăra, iar dacă apare supărare mare în cer e bai.

Prin urmare, mă întreb: oare s-au consultat iniţiatorii proiectului de mai sus cu popii, cu viitorii morţi, cu Dracul, cu Moartea şi cu Dumnezeu atunci când au întocmit notele de fundamentare? Că dacă nu au pus întrebări şi la preasfinţii care, săracii, au un plan de făcut, atunci vor avea probleme mari.

Repet, crucile şi icoanele atârnate de oglinda retrovizoare a maşinii nu înseamnă nimic pentru mine, cei care fac asta probabil că au un puternic fetiş faţă de bălăngăneli. Dacă tu eşti un antitalent în ale şoferiei, poţi să pui toate icoanele şi crucile din lumea asta pe parbriz că tot nu vei fi ferit de efectele propriilor tale manevre făcute la volan. Deci, nu am nimic împotrivă, sunt pro acelui proiect de lege. Însă nu cred că el va fi promulgat. Ortodoxia Română merge de ani de zile pe profit, pentru această instituţie criza financiară mondială a fost întotdeauna doar un serial SF caraghios şi de neînţeles. Prin urmare, întreb, cum să propui un astfel de proiect, mai ales acum când suntem în pragul unui nou sfârşit de lume, când toată lumea aşteaptă o producţie crescută de cruci şi icoane menite şi sfinţite să ne salveze de la un nou război mondial?

Oare pesedeul ştie ce uneltiri au pus la cale Harbuz şi Dîrzu? Nu, nu pot să cred că preaînaltul şi preasfinţitul şi preafericitul nostru pământean aurit din fruntea Patriarhiei va accepta o asemenea lovitură din partea unui parlamentar care se crede Dîrzu şi la propriu şi la figurat. Cum, mă, să loveşti în săracii popi? Cum, mă, să atentezi la planurile Patriarhiei Române? Auzi şi tu, Harbuz şi Dîrzu vor să interzică crucile şi icoanele din maşina neamului! Te joci cu crucea şi cu nervii preaslăbiţi ai preafericitului nostru, Dîrzule? Băh, eşti prost?

2 Răspunsuri la Harbuz şi Dîrzu vor să lovească în Patriarhia Română

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, pentru tine e gratis

Introdu aici adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 67 de abonați

Despre fotografie
Foto Blogger