12 apr. 2016
  |   Nu sunt Comentarii

Caută alternativele din timp

Ai observat că ne căutăm alternativele doar atunci când o situație anume ne impune, când suntem constrânși să le căutăm? Când suntem în dificultate luăm decizii pripite, căutăm alternative sub presiunea timpului și a stresului. Soluțiile găsite în grabă nu sunt neapărat cele mai bune. Datorită agitației s-ar putea să luăm decizii greșite care ne pot afunda și mai mult.

Eu zic că e mult mai relaxant să-ți cauți din timp o alternativă la slujba pe care o ai. Dacă pățești ceva, iar situația te obligă să nu mai poți face exact ce făceai până la acel moment sau dacă ești concediat pe nepusă masă, îți va părea rău că nu te-ai gândit la acea situație din timp.

Căutarea alternativelor de tot felul se poate transforma într-un coșmar sau poate deveni o activitate relaxantă, benefică și uneori chiar plăcută.

Dacă stai în chirie este foarte posibil să vină proprietarul și să-ți spună că trebuie să eliberezi casa în trei zile. Ce faci? Evident că se instalează disperarea și începi să cauți la întâmplare o alternativă, iar soluția găsită s-ar putea să nu fie chiar pe placul tău.

De fapt, propun să nu ne mai lăsăm pe tânjală, să nu ne mai credem invincibili. Când suntem loviți de o problemă cădem și poate nu mai reușim să ne ridicăm de la pământ. Și s-ar putea să ne dăm seama că vina ne aparține în totalitate.

Dacă te îmbolnăvești peste noapte s-ar putea să constați că nu ai alternative și că trebuie să faci față cotidianului indiferent dacă te simți bine sau nu. Am auzit de foarte multe ori fraza ”nu pot să-mi permit nici măcar să mă îmbolnăvesc”. Serios? Mai gândește-te puțin. E absurd și anormal să crezi și să spui așa ceva.

Alternative de tot felul, să ne gândim la ele înainte să avem nevoie de ele. Alternativă la slujba pe care o avem, nici o firmă nu-i sigură, chiar dacă pare, orice se poate întâmpla. Alternative pentru cazul în care ne ia foc casa, alternative la cazul în care ne moare cineva drag. Să le căutăm acum, când ne este bine, când avem mintea limpede, acum când ne putem gândi la ele fără să fim presați de timp.

Tot ce fac eu este sigur și fără nici un fel de risc. Prostii, să nu gândești niciodată în halul ăsta, pentru că ești într-un pericol mai mare decât îți imaginezi. Nimic nu-i atât de sigur pe lumea asta, nici măcar zborul cu avionul.

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.