5 sept. 2013
  |   2 Comentarii

Ce faci daca gasesti pe strada 1200 de euro?

Nu vreau sa fiu fals sau necinstit asa ca voi raspunde eu primul la aceasta intrebare: ma uit in jur, ma asigur ca nimeni nu ma vede si apoi ridic plicul de jos si il bag rapid in buzunar. Dupa ce constat ca in el sunt 1200 de euro scot banii, ii bag in portofel la mine si ma bucur foarte tare. Nu, nu i-as inapoia proprietarului si nici la politie nu as preda plicul, pe considerentul ca ala care avea la el atatia bani nu sta chiar prost la capitolul finante. Poate gresesc, dar sistemul m-a facut sa gandesc asa, la fel cum tot sistemul a facut sa fie atata praf si saracie in tara asta.

Intrebarea din titlu s-a nascut in timp ce prindeam din mers o stire la tv, in care se spunea ca un pensionar a gasit un plic cu 1200 de euro si pe care l-a predat la cel mai apropiat post de politie. Tot in stirea aia se mai preciza faptul ca proprietarul banilor, in prezenta politistilor, a vrut sa-i dea pensionarului suma de 200 de euro drept recompensa si ca batranul a refuzat categoric, chiar daca pensia lui nu era mai mare decat suma ce i s-a oferit pentru fapta sa. Pentru predatul banilor spun Toata Stima, pentru refuzul recompensei ma abtin.

Cu un singur gest ca asta, evident, ca nu se face un popor cinstit. Totusi, mai intreb ceva: ce a vrut sa dovedeasca acel pensionar prin refuzul de a lua o recompensa meritata pe deplin? Eu nu vreau sa raspund la intrebarea asta, asa ca raspunde tu daca vrei. Si fii cinstit cand raspunzi, la oricare din cele doua intrebari.

2 Răspunsuri la Ce faci daca gasesti pe strada 1200 de euro?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.
Abonează-te la blog prin email, gratis

Dacă îți place scrisul meu vâră-te aici cu adresa de email pentru a te înțepeni definitiv (abona) la blogăritul meu, mai apoi, îți voi trimite notificări atunci când debitez articol nou. Să nu te superi.

Despre fotografie
Foto Blogger