30 apr. 2016
  |   2 Comentarii

Ce pericole te pândesc în noaptea de înviere?

A venit din nou sărbătoarea Paștelui. Suntem în ajun și te-ai gândit să te duci la înviere. Nu-i nici rău dar nici bine, e potrivit. Îți mai aduci aminte de dezastrul de la Colectiv? Din punctul meu de vedere, dar și dacă ne uităm mai bine la realitatea cruntă, în anumite biserici, noaptea de înviere se poate transforma într-un nou coșmar colectiv, iar învierea să cedeze locul morții.

Imaginează-ți următoarea situație. Multă lume în biserică. Câți oameni tot atâtea lumânări. Alte lumânări aprinse prin altar sau prin diverse colțuri ale bisericii. Multe alte lumânări ard fie la morți, fie la vii.

Aerul se încinge. Unii mai bătrâni decât alții. La unul îi tremură mâna. Un copil mai neastâmpărat se tot zvârcolește printre ascultători. Ceara arde și se prelinge peste tot. Flăcările lumânărilor se unduiesc ca sălciile în vânt.

Din greșeală aprinzi părul unei cucoane care se tot dădea în spate. Cuprins de groază începi să zbieri. Se instalează panica. Unii se întorc speriați și-și aprind hainele reciproc. Focul începe să pună stăpânire pe spațiul în care 50 de oameni așteptau învierea. Cineva începe să caute stingătoare, apă, ceva. O mare parte dintre cei prezenți se îmbulzesc spre ușile de la intrarea în biserică.

Stingătoarele nu apar, ușile parcă sunt blocate de diavol. Învierea a fost compromisă. Apar pompierii, salvările, SMURD-ul, Jandarmeria, Poliția Română. Pe ici-colo victimele morții stau răpuse pe asfalt sau sunt călcate în picioare de vii disperați. Isus cel așteptat la miezul nopții se uită neputincios la scenele de groază. Un nou Colectiv?!!!

Revino-ți. Ești în fața unui calculator și citești un articol de pe blogul meu. Nu s-a întâmplat nimic. Ești în viață, ești teafăr. Eu doar încerc să te avertizez. Nu sunt pesimist, sunt doar realist, încerc să fiu cât mai realist.

Dacă sesizezi că există aceste pericole alege altă biserică sau vizionează spectacolul învierii din fața televizorului.

  1. Asigură-te că există mai multe stingătoare de incendiu (lipsa cu desăvârșire a acestor unelte de stingere a focului trebuie să-ți dea de gândit la maxim).
  2. Ușile de la intrarea în biserică trebuie să se deschidă înspre exterior.
  3. Dacă ieșirea din biserică este sufocată de oameni și de diverse holuri intermediare mai bine stai acasă în fotoliul tău, ești mai în siguranță.
  4. Dacă mașinile parcate în fața bisericii blochează accesul pompierilor e nașpa rău.
  5. Prizele și tot ce înseamnă conductor electric trebuie să fie pozate pe suporți care nu permit declanșarea unui incendiu.

Nu mă ignora, nu zâmbi sarcastic. Fii precaut. 17 biserici din Capitală nu prezintă siguranță în noaptea de înviere din acest an. Să nu zici că nu ți-am spus. (Știrea)

2 Răspunsuri la Ce pericole te pândesc în noaptea de înviere?

Ce mai poţi să spui?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Urieş

Blogger, web designer, fotograf. Pasionat de fotografie, filme, calculatoare. Călătoresc cât de mult pot. Scriu şi citesc cu plăcere. Cea mai citită revistă: PhotoMagazine. Cel mai vizionat film: Gladiator (2000). Fotograful preferat: Andrzej Dragan. Aşteptări de la viaţă: n-am, prefer să mă aştepte ea.